Michael Boris reméli, hogy a Köln ellen is eredményesen szerepel a csapata (Fotó: Török Attila)

 

„Az 5–0-s előnyünk ellenére úgy készültünk fel a párharc visszavágójára is, mint bármelyik másik mérkőzésre – kezdte az értékelést Michael Boris, a Fehérvár vezetőedzője a molfehervarfc.hu-nak. Az elején az ellenfél próbált nyomást helyezni ránk, a vezetésünk után először sikerült is egyenlíteniük, de a második gólunk után nyilvánvalóvá vált, hogy nem tudnak majd hat gólt szerezni, és megfordítani a párharcot. Nagyon fontos volt számunkra a továbbjutás, hiszen a bajnokság és a Mol Magyar Kupa mellett a Vidi mindig jól akar teljesíteni a nemzetközi porondon is, örülünk, hogy a következő körben egy olyan nagy csapat, mint a Köln ellen játszhatunk. Mostantól a Ferencváros elleni bajnokira, majd a Kölnre készülünk majd, feltérképezzük őket is és remélem, a rájátszásban is sikerül majd eredményesen szerepelnünk.”

A Petrocub Hincesti segédedzője, Alexei Savinov így értékelt:

„A Fehérvár remek csapat, jó játékosaik vannak, ráadásul minden posztra ketten is, elég csak a befejező csatáraikat, Kenan Kodrót és Budu Zivzivadzét említenem. Taktikusan játszó ellenféllel játszottunk, sajnos a győzelmet ma sem sikerült megszereznünk, de azt gondolom, hogy amennyiben Fehérvár a Köln ellen is ilyen agresszív támadójátékot mutat majd, jó eséllyel lép pályára. Sok sikert kívánok nekik a folytatásban!”

A fehérváriak kapusa, Emil Rockov első tétmérkőzését játszotta ebben az idényben és több remek védést is bemutatott. 

„Jól éreztem magam a pályán, boldog voltam, hogy lehetőséget kaptam a mai mérkőzésen. Okosan játszottunk, a fejünkben tartva, hogy sűrű a menetrend és sok meccs van előttünk, de komolyan véve a mai mérkőzést is, mindenképp meg akartuk szerezni a győzelmet. Boldog vagyok, hogy kettős győzelemmel sikerült továbbjutnunk. Most pár órát pihenünk, utána pedig keményen folytatjuk a felkészülést. Örülünk neki, hogy nagy mérkőzések várnak ránk a Ferencváros, majd a Köln ellen, az ilyen meccsekért éri meg igazán focizni” – nyilatkozta a Fehérvár hivatalos honlapjának a 27 éves kapuvédő. 

A találkozóról részleteket itt olvashat!

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

Petrocub Hincesti (moldovai)–Mol Fehérvár FC 1–2 (1–2)
Chisinau, 
Zimbru Stadion, 4702 néző. Vezette: Brisard (francia)
PETROCUB: Avram – Revenco, Potirniche, Mudrac, Jardan (Cotogoi, a szünetben), Platica – Sandu (Lupan, a szünetben), Bogaciuc (Bejan, 64.), Iosipoi – Cojocaru (Binzaru, 82.), Ambros (Fedorov, 74.). Vezetőedző: Ivan Tabanov
FEHÉRVÁR: Rockov – Fiola, Lüftner, Stopira (Heister, 62.) – Nego (Kojnok Zs., 74.), Pokorny, Makarenko (Pinto, 62.), Hangya – Bamgboye, Dárdai P. (Kodro, a szünetben) – Zivzivadze (Bumba, 62.). Vezetőedző: Michael Boris
Gólszerző: Sandu (34. – 11-esből), ill. Zivzivadze (31., 40.)
Továbbjutott: a Fehérvár, 7–1-es összesítéssel