Ekl-sel.: az Újpest svájci, a PAFC belga riválissal is találkozhat a 3. körben

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.07.19. 14:18
null
Megvan, ki várhat az Újpestre, ha a kupagyőztes sikerrel veszi a Vaduz jelentette akadályt (Fotó: Török Attila)
Az Újpest a svájci Basel és az albán Partizani Tirana ágára került, míg a Puskás Akadémia a belga Gent és a norvég Vålerenga párharcának győztesével találkozhat, ha eljut a harmadik körig az Európa-konferencialiga selejtezőjében.

A bajnoki ágon kilenc második fordulós párharc győztese, valamint az ír Shamrock Rovers várt párra, eközben a főágon kilenc új csapat csatlakozik a második forduló 45 győzteséhez, így a harmadik fordulóban összesen 32 mérkőzéssel folytatódik majd a sorozat.

SEPSI: A MACCABI LENNE A FAVORIT

A csütörtök este Nagyszombaton első európai kupamérkőzését játszó Sepsi OSK a montenegrói Szutjeszka és az izraeli Maccabi Tel-Aviv párharcának győztesével játszhat, ha túljut szlovák ellenfelén. Hadnagy Attila, a székelyföldi csapat sportigazgatója ezúttal is biztos benne, hogy ez esélyesebb Maccabi jut a harmadik selejtezőkörbe. „Egyelőre az a legfontosabb, hogy mi jussunk tovább a Spartak ellen. Ebben az esetben egy nagy hagyományokkal bíró, Bajnokok Ligájában is szerepelt csapattal találkoznánk, ott már egyértelműen a Maccabi lenne a favorit” – nyilatkozta Hadnagy Attila a Nemzeti Sportnak.

A még versenyben lévő magyar klubok közül az Újpest a liechtensteni Vaduz, a Puskás Akadémia a lett RFS ellen biztosíthatja helyét a harmadik körben. A hétfői sorsolás arról volt hivatott dönteni, ott mely párharc továbbjutójával találkozhatnak a magyarok, amennyiben sikerrel veszik a most csütörtökön kezdődő párharcukat.

Az UEFA harmadik selejtezőforduló sorsolása előtt előzetesen hat nyolc-, illetve egy hatpárharcos csoportba rendezte a „főágakon” küzdő klubokat a koefficienspontjaik alapján, ez alaposan leszűkítette a lehetséges ellenfelek körét. Az Újpest végül a svájci Basel és az albán Partizan Tirana ágára került. A Puskás Akadémia pedig a belga Gent és a norvég Vålerenga párharcának győztesével találkozhat, ha eljut a harmadik körig.

A magyar érdekeltségű külhoni klubok közül továbbjutás esetén a Dunaszerdahelyi AC a Szocsi (orosz) és a Kesla (azeri); az NK Osijek CSZKA Szófia (bolgár) és a Liepaja (lett); a Sepsi OSK a Maccabi Tel-Aviv (izraeli) és a Szutjeszka (montenegrói) párharc győztesével mérkőzhet majd meg.

Minden párharcban két mérkőzésen dől el a továbbjutás.

Az UEFAközleményeszerint a BL-, az El- és az Ekl-selejtezőben sem lehetnek majd jelen a stadionokban vendégszurkolók. A döntést a csoportkörök megkezdése előtt felülvizsgálja majd az európai szövetség.

Az Ekl előtt az Európa-liga és a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörére is sorsoltak, ezeken a Ferencváros volt érdekelt a magyar klubcsapatok közül – a zöld-fehérek lehetséges ellenfeleiről ITT és ITT olvashat!

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
SELEJTEZŐ, 3. KÖR
ÚJPEST/Vaduz (liechtensteini)–Basel (svájci)/Partizani (albán)
RFS (lett)/PUSKÁS AKADÉMIA–Gent (belga)/Vålerenga (norvég)
További magyar szempontból kiemelt párosítások
Szocsi (orosz)/Kesla (azeri)–Partizan (szerb)/DAC 1904 (szlovákiai)
CSKA Szófia (bolgár)/Liepāja (lett)–Pogon Szczecin (lengyel)/NK Osijek (horvát)
Spartak Trnava (szlovák)/Sepsi OSK (romániai)–Szutjeszka (montenegrói)/Maccabi Tel-Aviv (izraeli)


KULCSDÁTUMOK
Selejtező, 2. forduló

A magyar csapatok közül az Újpest és a Puskás Akadémia érdekelt.
Sorsolás időpontja:június 16.
Játéknapok:július 22. és 29.

Selejtező, 3. forduló
Sorsolás időpontja:július 19.
Játéknapok:augusztus 5. és 12.

Selejtező, playoffkör
Sorsolás időpontja:augusztus 2.
Játéknapok:augusztus 19. és 26.

A csoportkör sorsolását augusztus 27-én rendezik, a csoportkör első játéknapja szeptember 16.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik