Ekl: nyolcgólos őrület Eindhovenben; Leicester- és OM-siker

Vágólapra másolva!
2022.03.10. 23:00
null
A nyolc gól ellenére is minden Dániában dől el (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó Európa-konferencialiga nyolcaddöntőinek késő esti mérkőzésein nyolcgólos döntetlent játszott Eindhovenben a PSV, míg otthon nyert az Olympique Marseille, a Leicester City és a Bodö/Glimt is.

 

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Olympique Marseille (francia)–Basel (svájci) 2–1
(Milik 19., 68. – az elsőt 11-esből, ill. Esposito 79.)
Leicester City (angol)–Rennes (francia) 2–0 (Albrighton 30., Iheanacho 90+3.)
PSV Eindhoven (holland)–FC Köbenhavn (dán) 4–4 (Gakpo 21., 70., Doan 50., Zahavi 85., ill. Jóhannesson 6., Biel 23., 78., Lerager 43.)
Bodö/Glimt (norvég)–AZ Alkmaar (holland) 2–1 (Pellegrino 39., Solbakken 90+1. – 11-esből, ill. Abuhlal 73.)

A JÁTÉKNAP KORA ESTI MÉRKŐZÉSEIRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

ÖSSZEFOGLALÓ

OLYMPIQUE MARSEILLE–BASEL 2–1

Szalai Ádám nem lehetett a Basel segítségére, hiszen az Ekl egyenes kieséses szakaszára már nem lehetett őt benevezni. Csapatára igen nehéz mérkőzés várt Franciaországban, és papírforma-eredmény született. Arkadiusz Milik az első és a második félidőben is betalált – előbbinél szemtelenül értékesített egy tizenegyest. A szünet után szépítettek a svájciak, amivel nyílttá tették a párharcot.

LEICESTER CITY–RENNES 2–0

A Tottenham után ismét egy angol csapattal került szembe a Rennes, de ezúttal a franciák húzták a rövidebbet. A „rókák” Marc Albrighton góljával szereztek vezetést, a 93. percben pedig Kelechi Iheanacho is betalált, így nehéz helyzetbe került a Rennes.

PSV EINDHOVEN–FC KÖBENHAVN 4–4

Őrült, nyolcgólos mérkőzést játszott egymással a PSV és a Köbenhavn. A dánok már a 6. percben vezetést szereztek, a hollandok azonban a félidő felénél egyenlítettek. A Köbenhavn ismét magához vette az előnyt, a szünetre pedig kétgólos előnnyel vonulhattak le. A fordulás után szögletet követően szépített a PSV, nem sokkal később pedig az egyenlítés is összejöhetett volna, de a mérkőzésen korábban eredményes Cody Gakpo tizenegyest rontott. A 70.-ben azonban már nem hibázott, és 3–3-ra módosította az eredményt. A hajrában mindkét csapat betalált még egyszer, így alakult ki a 4–4-es végeredmény.

BODÖ/GLIMT–AZ ALKMAAR 2–1

Talán már nem is számít meglepetésnek, hogy a norvég együttes szerzett vezetést. A 39. percben Amahl Pellegrino volt eredményes fejjel. A fordulás után egyenlített az Alkmaar, de a 91. percben Ola Solbakken tizenegyesével nyerni tudott a Bodö. Kerkez Milos kispados volt az AZ-nél, és nem lépett pályára.

KORÁBBAN
PAOK (görög)–Gent (belga) 1–0 (Kurtic 58.)
Vitesse (holland)–Roma (olasz) 0–1 (S. Oliveira 45+2.)
Slavia Praha (cseh)–LASK Linz (osztrák) 4–1 (Sor 3., 29., Olayinka 83., Ibrahim Traoré 85., ill. Balic 67.)
Partizan Beograd (szerb)–Feyenoord (holland) 2–5 (Natho 13., N. Jovics 46., ill. Toornstra 20., 77. Dessers 52., Geertruida 64., Sinisterra 71.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik