Ekl: nem nyert Andorrában, de továbbjutott a Kolozsvár

Vágólapra másolva!
2022.07.27. 20:07
null
(Fotó: Facebook/CFR 1907)
Az andorrai bajnok leikszelt otthon a románnal az Európa-konferencialiga második selejtezőkörében, ám a 3–0-s kolozsvári győzelmének köszönhetően a CFR így is továbbjutott az Inter Club d’Escaldes ellen.

 

A CFR passzív labdabirtoklása mellett az első félidőben csak a hazai csapatnak voltak helyzetei, előbb Sascha Andreu csúsztatott egy szöglet után a rövid sarok mellé, majd Cristian Balgradean hibája után Genís Soldevila már be is talált: a kolozsvári kapus aláfutott egy bedobásnak, a hazai támadó pedig öt méterről kihasználta a ziccert. Soldevila második közeli lövése centikkel ment mellé, és ez felélesztette a CFR-t, amely az első félidő végén négyszer is próbálkozott, de egyszer sem találta el a kaput.

A szünet után rámenősebben támadott az erdélyi csapat, és gyorsan egyenlített is: Ciprian Deac harcolt ki és lőtt be egy büntetőt.

Az egyre többet szabálytalankodó Inter Club sorra kapta a sárga lapokat, kapitánya, Ildefons Lima egy perc alatt kettőt is begyűjtött reklamálásért, illetve műesésért, így a 62. percben tíz főre fogyatkozott a hazai gárda. Adria Gallego lőtt még éles szögből egy kapufát, a végén azonban már csak „bekkelt” az Escaldes. A kapufák tekintetében Roger fejesével egyenlítettek a kolozsváriak, akik ismét a játékrész végét nyomták meg, ám a győztes gólt nem tudták bepréselni.

Az Intertől a végén a Claudiu Petrilát letaroló Txus Rubio is pirosat kapott a 93. percben, de ekkor már nem volt ideje a CFR-nek a győzelem kiharcolására.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
Inter Club d’Escaldes (andorrai)–CFR (romániai) 1–1

Továbbjutott: a CFR, 4–1-es összesítéssel
AIK (svéd)–Vorszkla Poltava (ukrán) 2–0 – hosszabbítás után
Továbbjutott: az AIK, 4–3-as összesítéssel
Gomel (fehérorosz)–Arisz (görög) 1–2
Továbbjutott: az Arisz, kettős győzelemmel, 7–2-es összesítéssel
KÍ (feröeri)–Szutjeszka Niksics (montenegrói) 1–0
Továbbjutott: a KÍ, 1–0-s összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik