Ekl: Nagyszerű érzés lenne gólt szerezni Bukarestben – Balogh Norbert

DUDUCZ TIBOR (Bukarest)DUDUCZ TIBOR (Bukarest)
Vágólapra másolva!
2022.08.10. 20:16
null
Balogh Norbert kiejtené az FCSB-t (Fotó: Lelkes Ernő)
Holnap az Európa-konferencialiga selejtezőjének harmadik körében történelmet írhat a Dunaszerdahely. Ha sikerül kiejtenie az FCSB-t, akkor a felvidéki klub történelme során először jutna be az európai kupaporond playoffkörébe. A rendezők szerint csütörtökön telt ház, a lezárt szektoron kívül 45 000 néző előtt rendezik meg Bukarestben az FCSB–DAC Ekl-selejtező visszavágóját.

 

„Nagyszerű érzés lesz ilyen remek stadionban játszani. Sokan lesznek, remek lesz a hangulat. Nagyon bízom acsapat erejében. Nem kell senkit sem extrán motiválni. Mindenki tudja, milyen fontos meccs vár ránk. Igaz, az első találkozón vereséget szenvedtünk, de ez nem jelent semmit. Hátravan még legalább kilencven perc. Mindent megteszünk a továbbjutás kiharcolása érdekében” – nyilatkozta aholnapi találkozó előtti sajtótájékoztatón Balogh Norbert, a DAC játékosa.

Lapunk megemlítette neki, hogy tavasszal nagy csapatoknak – aSlovannak és aNagyszombatnak – is betalált. Az FCSB is az ilyen klubok közé tartozik.

„Az alényeg, hogy csapatként teljesítsünk. Mindegy, ki szerzi agólokat. Alegfontosabb az, hogy győztesen jöjjünk le apályáról. Természetesen nagyszerű érzés lenne gólt szerezni aromán Nemzeti Stadionban, s kiejteni az FCSB-t” – válaszolta Balogh.

„Nagyon várjuk a meccset. Nagy kihívás lesz számunkra, tudjuk, mire megy ki ajáték. Elszántak vagyunk, teli erővel és energiával” – kezdte Adrián Gula, asárga-kékek szakvezetője.

Ahétvégi bajnoki mérkőzésen főleg azok kaptak lehetőséget, akik az előző meccseken kevesebbet játszottak.

„A célunk az volt, hogy szétosszuk ajátékosok között aterhelést. Erősek akartunk lenne Zólyombrézón, s azok akarunk lenni Bukarestben is. Az apróságok fognak dönteni, úgy, mint az első meccsen. Ahazai csapat az esélyes, de van esélyünk.”

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
CSÜTÖRTÖK
19.30:
FCSB (román)–DAC (szlovákiai) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen:
DAC–FCSB 0–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik