Kalmár Zsolt góllal térne vissza a hosszú kihagyás után (Fotók: Lelkes Ernő)


„Remek érzés volt a MOL Arénában készülni, részt venni a meccs előtti edzésen, nagyon régen volt ez így. Remélem, holnap a szurkolóink előtt újra játszhatok”
– mondta a Nemzeti Sportnak a mai edzés után Kalmár Zsolt, aki még tavaly márciusban szenvedett súlyos térdsérülést.

– Múlt héten már ott volt az odavágón, a csapattal tartott a Feröerre. Ott nem lépett pályára, de holnap lehet erre esély.
– Nagyon örülök, hogy már itt vagyok a csapattal, s a keretben leszek. Gula mesterrel azt beszéltük, hogy majd meglátjuk, milyen lesz a meccs. Remélem, az eredmény úgy fog alakulni, hogy 16 hónap kihagyás után pályára tudok lépni.

– Mit vár öntől a vezetőedző?
– Ennyire még nem mentünk bele a dolgokba. Majd a holnapi meccs előtt, vagy közben megkapom az utasítást, hogy mi vár rám, mit vár tőlem. A posztom megvan...

– Milyen volt a csapattal edzeni?
– Úgy két-három hete mindent végigcsinálok. Úgy érzem, nem féltem magam, ugyanúgy belemegyek a párharcokba, mint régen. A játék intenzitását, a komfortzónát még meg kell találnom a pályán. Sokat kell játszanom, s ez majd jön magától. Érzem, napról napra jobb formában vagyok, jobb az erőnlétem, az önbizalom is jön vissza. Ez a legfontosabb.

– Amint láttuk az edzésen, biztosan értékesítette a büntetőket.
– Gyakoroljuk azt is, hiszen nem tudhatjuk, hogyan alakul a találkozó.– Milyen meccsre számít?
– Nem lesz könnyű. Ma már nincs kiscsapat, nincs nagycsapat. Mindenki tud futni, harcolni, védekezni, úgyhogy türelmesen kell játszanunk, fel kell törnünk a mélyen védekező védelmet. Hazai pályán is volt három-négy lehetőségük, amelyből gólt tudtak volna szerezni, nem veszélytelen csapat. Úgy gondolom azonban, hogy mindképpen győznünk kell. Csak rajtunk fog múlni a meccs alakulása. Ha a saját játékunkat fogjuk játszani, gyorsan, kreatívan, és sok helyzetet tudunk kialakítani, akkor nem lesz gond.

– A edzésen sorozatban rúgta a gólokat.
– Csak edzés volt. Az igazi érzés majd csak a meccsen fog előjönni. Nagyon várom, hogy pályán legyek. A legszebb az lenne, ha góllal térnék vissza a hosszú kihagyás után.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
CSÜTÖRTÖK

21.00: DAC (szlovákiai)–Víkingur (feröeri) – élőben az NSO-n!