Ekl: Kalmár Zsolt góllal térne vissza a hosszú kihagyás után

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.07.27. 14:11
null
Kalmár Zsolt góllal térne vissza a hosszú kihagyás után (Fotók: Lelkes Ernő)
A kétgólos idegenbeli győzelem után a Dunaszerdahely csütörtökön, 21 órától hazai pályán lép pályára a labdarúgó Európa-konferencialiga-selejtező 2. fordulójában a feröeri Víkingur ellen. A DAC keretében hosszú idő után Kalmár Zsolt is szerepel.


„Remek érzés volt aMOL Arénában készülni, részt venni ameccs előtti edzésen, nagyon régen volt ez így. Remélem, holnap aszurkolóink előtt újra játszhatok”
– mondta aNemzeti Sportnak amai edzés után Kalmár Zsolt, aki még tavaly márciusban szenvedett súlyos térdsérülést.

– Múlt héten már ott volt az odavágón, acsapattal tartott aFeröerre. Ott nem lépett pályára, de holnap lehet erre esély.
– Nagyon örülök, hogy már itt vagyok acsapattal, s a keretben leszek. Gula mesterrel azt beszéltük, hogy majd meglátjuk, milyen lesz ameccs. Remélem, az eredmény úgy fog alakulni, hogy 16 hónap kihagyás után pályára tudok lépni.

– Mit vár öntől a vezetőedző?
– Ennyire még nem mentünk bele adolgokba. Majd aholnapi meccs előtt, vagy közben megkapom az utasítást, hogy mi vár rám, mit vár tőlem. Aposztom megvan...

– Milyen volt a csapattal edzeni?
– Úgy két-három hete mindent végigcsinálok. Úgy érzem, nem féltem magam, ugyanúgy belemegyek apárharcokba, mint régen. A játék intenzitását, akomfortzónát még meg kell találnom apályán. Sokat kell játszanom, s ez majd jön magától. Érzem, napról napra jobb formában vagyok, jobb az erőnlétem, az önbizalom is jön vissza. Ez alegfontosabb.

– Amint láttuk az edzésen, biztosan értékesítette abüntetőket.
– Gyakoroljuk azt is, hiszen nem tudhatjuk, hogyan alakul atalálkozó.



– Milyen meccsre számít?
– Nem lesz könnyű. Ma már nincs kiscsapat, nincs nagycsapat. Mindenki tud futni, harcolni, védekezni, úgyhogy türelmesen kell játszanunk, fel kell törnünk amélyen védekező védelmet. Hazai pályán is volt három-négy lehetőségük, amelyből gólt tudtak volna szerezni, nem veszélytelen csapat. Úgy gondolom azonban, hogy mindképpen győznünk kell. Csak rajtunk fog múlni ameccs alakulása. Ha asaját játékunkat fogjuk játszani, gyorsan, kreatívan, és sok helyzetet tudunk kialakítani, akkor nem lesz gond.

– Aedzésen sorozatban rúgta a gólokat.
– Csak edzés volt. Az igazi érzés majd csak ameccsen fog előjönni. Nagyon várom, hogy pályán legyek. Alegszebb az lenne, ha góllal térnék vissza ahosszú kihagyás után.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
CSÜTÖRTÖK

21.00: DAC (szlovákiai)–Víkingur (feröeri) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik