Ekl: Hej Viktor a csoportkörbe kerülést célozza meg a Kisvárdával

BODNÁR TIBORBODNÁR TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.07.23. 07:19
null
Földön a gólszerző, Jasir Asani – óriási volt a kisvárdai öröm (Fotó: Kisvárda FC)
Hej Viktor, az egyvégtében a legrégebben a klubot erősítő kisvárdai játékos az almati meccs elején kicsit izgult, de játékba lendült, és végül nagyszerű győzelemnek örülhetett.

 

A három NB I-es induló közül a Kisvárda Master Good számára különösen emlékezetes marad a hétközi mérkőzés az Európa-konferencialiga selejtezőjében, s ha majd lesz a város labdarúgásának napja, javasoljuk a július 21-ét: 2018-ban ezen a napon játszotta története első NB I-es meccsét a rétközi kisváros együttese, négy év elteltével pedig ugyancsak július 21-én, azaz most csütörtökön lépett pályára először a nemzetközi porondon, az Európa-konferencialiga selejtezőjében. Hogy mennyire változnak az idők, arról csak annyit: míg a csapat élvonalbeli történelme az akkori Mol Vidi FC-től Felcsúton elszenvedett 4–0-s vereséggel indult, az Ekl-ben 1–0-s győzelemmel mutatkozott be a Kajrat Almati otthonában, és a továbbjutást illetően kedvező helyzetbe hozta magát.

Ami a négy évvel ezelőtti csapatot illeti, az akkori kezdőből Almatiban senki sem lépett pályára (a csapatkapitány, Lucas a kispadon ült, de nem állt be), a csereként pályára lépők közül Hej Viktor viszont ott volt az Ortalik (Központi) Stadionban a kezdő sípszó pillanatában. Miután a nyáron Gosztonyi András Dunaújvárosba távozott, Lucas pedig az elmúlt fél évet Diósgyőrben töltötte kölcsönben, az ukrán-magyar jobbhátvéd az egyvégtében a legrégebben a klubot erősítő játékos Kisvárdán – 2016 augusztusában csatlakozott az akkor NB II-es gárdához.

„Talán meglepő, amit mondok, de én azért érkeztem Kisvárdára, hogy játszhassak a magyar élvonalban és kiléphessek a nemzetközi porondra – kezdte Hej Viktor. Optimista ember vagyok, a munkában hiszek, és bár az első itteni évadomban még nem tudtunk feljutni, a következő bajnokság végére sikerült előrelépnünk, és ez a folyamat azóta is tart. Nagyon jól emlékszem az első NB I-es meccsünkre, tele voltam érzelemmel, valami hasonlót éltem át most is. Nagyon jó volt, a játékosok közül mindenki tudta, hogy klubtörténelmet írunk. Az pedig természetes, hogy négy év alatt ennyit változott a csapat kerete, nincs ez másként máshol sem. Évről évre mások lettek a célok, ehhez igazodva újabb és újabb labdarúgók érkeztek hozzánk. Rengeteget dolgoztunk, sok tapasztalatot szereztünk, büszke vagyok rá, hogy a mai napig tagja lehetek ennek a remek közösségnek. Az erőt és a motivációt pedig az is adja, hogy bíznak bennünk a szurkolóink.”     

A 26 éves játékos néhány bizonytalan megoldással kezdte az almati mérkőzést, aztán folyamatosan játékba lendült, már az első félidőben volt egy parádés labdaátvétele, amelyből helyzet alakult ki, szünet után pedig nemcsak a pálya jobb oldalát uralta, hanem veszélyes lövésre is futotta az erejéből.

„Persze, hogy izgultam az elején, azt hiszem, ez természetes is – folytatta a jobbhátvéd. – Meccs közben aztán szép lassan megnyugodtam, éreztem, hogy bejönnek a megoldásaim, belelendültem a játékba. A saját teljesítményemet mégsem értékelném, arra ott vannak a klubnál a szakemberek. Ha úgy látják a szakmai stábban is, hogy megfelelően teljesítettem, nyilván az lesz a visszajelzés, hogy legközelebb is bekerülök a kezdő tizenegybe.”     

A második félidőben már mezőnyfölényben játszott a Kisvárda, jobb helyzetkihasználással nagyobb előnyt is kiharcolhatott volna a láthatóan elfáradó, néhány korábbi kulcsemberét a nyáron eladó Kajrattal szemben. A kazahok tavaly az Ekl csoportkörében szerepeltek (amelyben a ciprusi Omonia elleni két 0–0-val szereztek két pontot, és a negyedik, utolsó helyen végeztek kvartettjükben), de a guineai-spanyol José Kanté, a brazil Joao Paulo, valamint a Barcelonában is megforduló kameruni belső védő, Macky Bagnack kifejezetten jó játékosnak tűnik. És ahogyan a meccset követő sajtótájékoztatón a Kajrattal eddig veretlen (hat tétmeccsen öt győzelem, egy döntetlen) vezetőedző, Kirill Keker is utalt rá, voltak hiányzói is a csapatnak, akik a kisvárdai visszavágóra visszatérhetnek. Szóval, lehet még potenciál a várdaiak ellenfelében.

 „Nagy lépést tettünk a továbbjutás felé, ezzel a győzelemmel jó helyzetbe hoztuk magunkat – véli Hej Viktor. – Ezt már csak mi ronthatjuk el, és csaknem egy hetünk van felkészülni a visszavágóra. Töretlenül bízom abban, hogy megvalósul az álmunk, és bekerülünk a csoportkörbe.”     

Már az elején megmondta, örök optimista.

 

EKL-SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS     

KAJRAT ALMATI
(kazah)–KISVÁRDA MASTER GOOD
0–1 (0–0)
Almati, 17 182 néző. V:
Kjaesgaard (dán)
G:
Asani (82.)

MOL FEHÉRVÁR–QABALA (azeri) 4–1 (1–1)
Székesfehérvár,
4750 néző. V: Sjöberg (svéd)
G:
Kodro (30., 74.), Rus (66.), Zivzivadze (90.), ill. Raphael Alemao (16.)

VITÓRIA GUIMARAES (portugál)–PUSKÁS AKADÉMIA 3–0 (2–0)
Guimaraes,
14 863 néző. V: Nalbandjan (örmény)
G: Lameiras (4.), Tiago Silva (39.), Anderson Silva (65.)

SEPSI (romániai)–OLIMPIJA (szlovén) 3–1 (1–1)
Sepsiszentgyörgy, 7500
néző. V: Robertson (skót)
G:
Stefanescu (45+4.), Paun (84.), Karamatic (93. - öngól), ill. Seslar (4.)
K:
Seslar (66. - Olimpija)

KIZILZSAR (kazah)–NK OSIJEK (horvát) 1–2 (0–0)
Nur-Szultan, 1458 néző. V:
Anufrijevs (lett)
G:
Nejasmic (84. - öngól), ill. Topcagic (58.), Kleinheisler (76.)
K:
Martins (69. - Kizilzsar)

VÍKINGUR–(feröeri)–DAC (szlovákiai) 0–2 (0–1)
Tórshavn, 610 néző. V:
Kajtazovic (szlovén)
G:
Krsztovics (8.), Ciganiks (81.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik