Ekl: Egy gól az előnyünk, semmi sincs lefutva – Jasir Asani

BODNÁR TIBORBODNÁR TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.07.25. 10:40
null
Nem véletlenül pózolt boldogan a kamerának Jasir Asani, aki a Kajrat ellen a Kisvárda történelmi gólját szerezte
Jasir Asani és Lucas már a kispadon megbeszélték egymással, hogy előbbi szerzi a Kisvárda győztes gólját Almatiban.

 

Üde színfoltja volt a hétközi Európa-konferencialiga-meccseknek a Kisvárda Master Good teljesítménye és győzelme. Persze nem kell attól hasra esni, hogy a magyar ezüstérmes győzött Kazahsztánban (történetesen a Kisvárda 1–0-ra a Kajrat Almati vendégeként) a harmadik számú európai kupasorozatban, az Ekl második selejtezőkörének első összecsapásán, de ha úgy fogalmazunk, hogy a 17 ezres városból 4200 kilométeres túrára induló, a nemzetközi porondon ezúttal bemutatkozó csapat nyert a kétmilliós Almati egyetlen profi klubjának együttese ellen, amely ráadásul jelentős tapasztalatokkal van felvértezve az európai sorozatokban, más a leányzó fekvése. Úgy meg különösen, ha hozzátesszük, a Kisvárda abban a stílusban és hatékonysággal tudott futballozni, ahogyan az előző idényben a magyar bajnokságban sokszor láthattuk.

„Örülök, hogy én szereztem a klub történetének első európai kupagólját – reagált arra a felvetésünkre a csütörtöki győztes gólt szerzője, a csereként beálló Jasir Asani, hogy milyen érzés részese lenni a klubtörténetnek. – Az viszont még fontosabb, hogy ezzel győzelemhez segítettem a csapatot, és előnyhöz jutottunk a visszavágóra. A meccs nagy részét a kispadról néztem, csapatkapitányunkkal, Lucasszal beszélgettem közben, és ő mondogatta nekem, készüljek, mert ha beállok, én lövöm a győztes gólunkat. Az idő előrehaladtával egyre inkább azt lehetett érezni, egyetlen momentum eldöntheti a találkozó sorsát, ezért valóban úgy készültem, ha helyzetbe kerülök, kihasználom, és előnnyel térhetünk haza. A gólom előtt nagyon szép akciót vezettek a társaim a bal oldalon. Ötvös Bence és Matheus Leoni pontos összjátéka után utóbbi beadását követően sikerült úgy átvennem a labdát, hogy lövőhelyzetbe kerültem, és egyből a jobb alsó sarokba lőttem.”     

A korábbi csapataival egyszeres albán és háromszoros északmacedón bajnok (e két ország állampolgára is) szélső tavaly nyáron érkezett Kisvárdára, és mondhatni, azóta belekerült a jóba, hiszen a klub a legszebb napjait éli.

„Egykori csapataimmal is szerepeltem már a nemzetközi porondon, de az már a múlt, most a Kajrat elleni párharc a legfontosabb – folytatta Asani. – Egygólos az előnyünk, semmi sincs lefutva, koncentrálnunk és dolgoznunk kell a továbbjutás érdekében. A válogatottság? Minden futballista álma. Korosztályos szinten játszottam az északmacedón és az albán nemzeti csapatban is, ha további gólokat szerzek, biztos felhívom magamra valamelyik szövetségi kapitány figyelmét. Erre szoktam mondani, a futballban minden megtörténhet.”     

Az előző idényben 29 bajnoki és három Mol Magyar Kupa-mérkőzésen jutott játéklehetőséghez, előbbi sorozatban hat, a kupában egy gólt szerzett. Csütörtöktől kezdve pedig az egyedüli kisvárdai futballista, aki a harmadik porondon, az európai kupában is betalált.

„A múltból nem lehet megélni, igyekszem a visszavágón is bizonyítani, gólt szerezni, de a legfontosabb az, hogy jussunk tovább” – tette hozzá a szélső, akinek csapata továbbjutás esetén jó eséllyel a Molde FK ellen játszhat, hiszen a norvégok hazai pályán 4–1-es előnybe kerültek a svéd Elfsborg ellen. Az európai szövetség már előre kisorsolta, hogy a harmadik körben e két párharc továbbjutója csap össze.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

Csütörtök, 18.00: Kisvárda Master Good–Kairat Almati (kazah) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Az első meccsen: 1–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik