Nem sikerült a fordítás, búcsúzik az Európa-konferencialigától a DAC

Vágólapra másolva!
2021.07.29. 20:36
null
Már az első játékrész után nehéz helyzetbe került a DAC, amely nem is tudott fordítani (Fotó: Lelkes Ernő)
Az Európa-konferencialiga selejtezőjének 2. fordulójában a visszavágón a Dunaszerdahely hazai pályán 2–0-s vereséget szenvedett a Partizan Beogradtól. Az első találkozót is a szerb csapat nyerte meg, így 3–0-s összesítéssel jutott tovább a harmadik körbe, ahol az orosz Szocsival találkozik.

 

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
Dunaszerdahelyi AC (szlovákiai)–Partizan Beograd (szerb) 0–2 (0–1)

Dunaszerdahely, MOL Aréna, 4085 néző. Vezette: Bieri (svájci)
DAC: Jedlicka – Vera (Rymarenko, 81.), Kruzliak, Beszkorovajnij, Brunetti, Ciganiks – Njie (Moumou, 70.), Schäfer, Nebyla (Balic, a szünetben) – Zuberu (Taiwo, 57.), Divkovic (Nicolaescu, 81.). Vezetőedző: Németh Antal
Partizan: Popovics – Lutovac, Vujacsics, Szanicsanin, Urosevics – Jojics (Scsekics, 70.), Zdjelar – Markovics (Holender, 61.), Nathó (N. Jovics, 61.), Pantics (Pavlovics, 85.) – Ricardo (Milovanovics, 81.). Vezetőedző: Alekszandar Sztanojevics
Gólszerző: Pantics (20.), Ricardo (80.)
Továbbjutott: a Partizan, 3–0-s összesítéssel

ÖSSZEFOGLALÓ

Az elmúlt egy évhez képest már két órával akezdőrúgás előtt szokatlan volt aMOL Aréna környéke. Az üresség helyett mindenhol DAC-mezbe öltözött szurkolók voltak, akik nemcsak Csallóközből, hanem Kelet-Szlovákiából, több száz kilométert utazva érkeztek. Bizony, hosszú idő után jöhettek szurkolni akedvenceiknek, hiszen az aktuális előírások szerint félig megtölthették adunaszerdahelyi stadiont. Végül 4085 drukker látogatott ki a meccsre.

Nem sikerült jól asárga-kék csapat első bajnokija az új idényben. Nemcsak az eredmény, hanem a meccsen mutatott teljesítmény is elmaradt avárakozástól. Ennek köszönhetően nem volt meglepő, hogy Németh Antal edző öt helyen is változtatott akezdőcsapaton. Természetesen ott volt amagyar válogatott játékosa, Schäfer András, aki anévsorolvasáskor alegnagyobb üdvrivalgást kapta. Amásik oldalon Holender Filip akispadon kezdett, és a 61. percbe lépett pályára.

Negyedórával akezdés előtt rákezdett ahazai közönség, amely fantasztikus hangulatot varázsolt a MOL Arénába. Felemelő volt a több mint négyezer szurkoló torkából aNélküled és a Himnusz.

Padlógázzal kezdett aDAC, aharmadik percben Divkovic éles szögből vette célba akaput, de aSzaúd-Arábiába távozó veterán kapust, Sztojkovicsot helyettesítő Popovics ahelyén volt. Avendégek két játékosa is gyorsan sárga lapot kapott: a volt argentin ifjúsági válogatott Vera elleni szabálytalankodás után. A 20. percben aztán elcsendesítették aMOL Arénát. Szanicsanin próbálkozását még Jedlicka bravúrosan fogta, de ajobb oldali szöglet után Pantics szép átlövéssel előnyhöz juttatta aPartizant. Nemsokára már változhatott volna az eredmény, de óriási ziccer maradt ki dunaszerdahelyi részről. Küzdöttek, hajtottak ahazaiak, fölényt harcoltak ki, de csak nagyon nehezen kerültek kecsegtető helyzetbe. Sőt, közvetlenül aszünet előtt Nathó Ricard abal kapufát találta telibe...

Németh Antal mester kétszer is cserélt, de nem változott a játék képe. Igyekezett a DAC, a Partizan azonban rutinosan megszűrte a támadásokat. A 69. percbe Schäfer András villant, remekül helyezett lövése nyomán a labda egy vendégvédőről szögletre pattant. Pár másodperc múlva ismét a magyar válogatott volt a főszereplő, fejese a bal kapufán csattant. Az utolsó negyedóra elején Balic lábában volt az egyenlítő gól, de tizenegyesét a vendégkapus megfogta. Két perc múlva gyors ellenakció után Ricardo viszont a kapuba talált, amivel eldöntötte a meccset és a továbbjutást is. 0–2

A DAC vasárnap a Fortuna Ligában az újonc Liptószentmiklóst fogadja.

 

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: ITT A MÉRKŐZÉS VÉGE! Nem sikerült fordítania az első mérkőzés után a Dunaszerdahelynek, amely így elbúcsúzik az Európa-konferencialigától. A mérkőzés végeredménye: Dunaszerdahelyi AC–Partizan Beograd 0–2, összesítésben 0–3.

HÁROM PERC A RÁADÁS!

90. perc: SÁRGA LAP! A csereként beállt Nicolaescu is sárga lapot kap.

85. perc: Mindkét gólszerző elhagyja a pályát: Pantics helyére Pavlovics, míg Ricardo helyére Milovanovics érkezik.

85. perc: Balic végezhetett elkicsit balról, a tizenhatos vonala mögül egy szabadrúgást, azonban a kapu fölött hagyta el a pályát a labda.

81. perc: Vera és Divkovic is elhagyja a pályát, a helyükre Rymarenko és Nicolaescu érkezett a Dunaszerdahelyhez.

80. perc: GÓL! Megbosszulja magát a kihagyott tizenegyes, Zdjelar passza után Ricardo
nem hibáz közvetlen közelről, és beveszi Jedlicka kapuját. Ezzel alighanem eldőlt a továbbjutás kérdése.

77. perc: KIHAGYOTT TIZENEGYES! Balic a bal alsó sarokba lőtte a labdát, Popovics érezte az irányt, és szögletre ütötte a labdát. Továbbra is 1–0 az állás a Partizan javára.

77. perc: BÜNTETŐ! Taiwo tört be a tizenhatoson belülre, Szanicsanin volt szabálytalan vele szemben, a játékvezető pedig tizenegyest ítél. A labda mögé Balic áll oda.

75. perc: Továbbra is támad a Dunaszerdahely, a gól azonban nem jön össze. Az utolsó passzoknál hal el a dunaszerdahelyiek támadása.

70. perc: Njie hagyta el a pályát, Moumou érkezett a helyére, míg a másik oldalon Scsekics váltotta Jojicsot.

69. perc: Hatalmas helyzet! Schäfer gondolt egyet, lőtt 17 méterről, azonban az egyik védőn megpattant így a kapufölé pattant a labda. A szöglet után ismét hatalmas lehetőség maradt ki: a magyar középpályás fejére érkezett a labda, azonban csak a jobb kapufát találta el.

4085 szurkoló buzdítja a helyszínen a Dunaszerdahelyt.

61. perc: Az első Partizan cserék.Nathó és Markovics hagyta el a pályát, Holender Filip és Nemanja Jovics érkezett a pályára.

58. perc: Divkovic alakított ki fantasztikus helyzete magának, de Popovics védeni tudott.

57. perc: Újabb csere a hazaiaknál! Zuberu hagyja el a pályát, Taiwo áll be a helyére.

52. perc: SÁRGA LAP! Ezúttal a dunaszerdahelyiek játékosa, Vera „sárgult be", miután Zdjelarral szemben volt szabálytalan.

50. perc: SÁRGA LAP! Újabb sárga lap a Partizánnál: ezúttal Jojics volt szabálytalan Schäferrel szemben.

46. perc:Nebyla hagyta el a pályát a Dunaszerdahelytől, a helyére pedig Balic állt be.

46. perc: Elkezdődött a második félidő!

Végig hangosan bíztatta az első félidőben a közel ötezer szurkoló a Dunaszerdahelyt. Rajtuk nem múlik semmi.

A szurkolókon nem múlik semmi (Fotó: Duducz Tibor)
A szurkolókon nem múlik semmi (Fotó: Duducz Tibor)

45+2.perc: Itt az első félidő vége. A szünetre 1–0-s vendég vezetésnél vonulhatnak a felek, a gólt Pantics szerezte. Kétgólos hátrányt kellene ledolgoznia 45 perc alatt a Dunaszerdahelynek összesítésbe.

45+2. perc: ZICCER! Schäfer nem tudta lefejelni Panticsot, a kallodó labdát Nathó Ricardo elé ívelte, aki már az ötösön belül tartózkodott. A zöld-foki támadó tiszta helyzetben volt, azonban kisodródott, a kapus is megzavarta, így csak a kapufát találta el. Hatalmas lehetőség, nagy helyzetet úszott meg a Dunaszerdahely.

KÉT PERC A HOSSZABBÍTÁS! Ennyi ideje maradt a Dunaszerdahelynek az első félidőben az egyenlítésre.

45. perc: Zuberuhoz érkezett az ápolás.Zdjelar nem először lépett oda csúnyán ellenfelének, a ghánai most a földön is maradt, de a játékvezető nem ítélt sem szabadrúgást, sem sárga lapot nem osztott ki.

44. perc:Nem adja fel a Dunaszrerdahely. Az elmúlt öt percben teljesen beszorult a saját térfelére a Partizan, azonban az egyenlítő találat nem jött eddig össze a hazaiaknak.

(Fotó: Lelkes Ernő)
(Fotó: Lelkes Ernő)

42. perc: Nagyon szép játék, de les. Njie tette ki a bal szélről középre futó Ciganiksnak a labdát, aki gyönyörűe passzolt a bal szélre Zuberunak, azonban a támadó hiába csinált meg egy nagyszerű cselt Lutovacs mellett a partjelző emelte a zászlaját. Az ismétlésekből megítélve, nem volt lesen a ghánai támadó.

40. perc: Nem lett gond.Schäfer adta el a labdát, de Panticsnak nem sikerült kiugrania.

34. perc: SÁRGA LAP!.Zdjelar lépett oda Verának, majd mindenk elkezdett veszekedni mindenkivel. A játékvezető a gólszerző Panticsnak és a DAC védőjének, Beszkorovajnijnek is kiosztott egy sárga lapot. A szabálytalan Zdjelar nemrészesült büntetésben.

32. perc: Újabb Divkovic szöglet a bal oldalról, a fejes sem volt rossz, azonban a szlovák játékos ismételhet. Másodjára Beszkorovajnij fejelt, de elkerülte a kaput alabda.

A helyzetek száma eddig a hazaiak javára áll: a Dunaszerdahey hatszor, a Partizan kétszer próbálkozott.

30. perc: Zdjelart rúgta fel Divkovic, sárga lapot nem kap, de szabadrúgással jöhet a Partizan.

27. perc: Schäfer szerzett nagyszerűen labdát, de nem sikerült nagyobb helyzetet kialakítania a dunaszerdahelyieknek. Bedobással jöhet a Partizan.

26. perc: ZICCER! Zuberu nagyszerűen ugrott ki, megelőzte védőjét és csapott le a labdára, egy az egyben vihette a kapusra a labdát, de nem tudott gólt szerezni, Popovics védett. Hatalmas lehetőség volt az egyenlítésre.

25. perc: Lutovacs volt szabálytalan Divkoviccal szemben. A szabadrúgást a tizenhatos bal oldaláról Ciganiks végezhette el, a kapus alá szaladt a labdának, de nem alakult ki nagyobb veszély.

20. perc: GÓL! Megszerzi a vezetést a Partizan Beograd. Lazar Markovics szöglete is veszélyes volt már, hiszen Szanicsanin fejesét kellett nagy bravúrral védenie Jedlickának. A jobb oldalról elvégzett szöglet aztán kipattant a tizenhatos előterébe, Pantics pedig egy nagyszerű átlövéssel megszerezte a vezetést a Partizannak.

16. perc: SÁRGA LAP! Vera kapott ismét egyet, ezúttal Vujacsics sárgul be, miután lerántotta ellenfelét. A szabadrúgás azonban veszélytelen, kirúgással jöhet Popovics.

15. perc: Az állás 2–1 a Dunaszerdahelynek... Ami a szögleteket illeti, hiszen a Partizan is elvégezhette az első szögletét, azonban Jojics középre tett labdája nem okozott veszélyt.

14. perc: Divkovic végezte el a sarokrúgást a bal oldalról, a hosszú oldalra ívelte át, de nem sikerült veszélyt kialakítani a tizenhatoson belül.

13. perc: Brunetti lépett oda a visszalépő Ricardónak, szabadrúgással jöhetett a Partizan, de már a Dunaszerdahely szövögeti a támadását, és jöhet szöglettel.

11. perc:SÁRGA LAP! Vera fájlalja a lábát és marad a földön, Urosevics lépett oda neki, aki sárga lapot is kap a játékvezetőtől.

Az ellenfél már megvan. A párharc győztesének ellenfele az Európa-konferencialiga selejtezőjének harmadik körében az orosz Szocsi lesz, amely összesítésben 7–2-re győzte le az albán Keshlát.

5. perc: Nagyobb helyzetet még nem láthattak a szurkolók, de zúg a hajrá DAC. Közben Ricardo esett el dunaszerdahelyiek tizenhatosa mellett, de a játékvezető nem ítélt szabadrúgást.

3. perc: Popovicsnak kellett védenie, miután jobb oldalról, éles szögből lőtt kapura a Dunaszerdahely támadója, Divkovic. A szögletből aztán nem alakult ki nagyobb helyzet.

2. perc: Ricardo lógott meg a balszélen, de a beadását lehúzta Jedlicka.

1. perc: ELKEZDŐDÖTT! A szurkolók a Dunaszerdahely végezhette el a kezdőrúgást, a szurkolók a magyar himnuszt éneklik.

Körülbelül öt ezer szurkoló buzdítja a helyszínen a Dunaszerdahelyt.

A hangulatra nem lesz panasz ma este (Fotó: Duducz Tibor)
A hangulatra nem lesz panasz ma este (Fotó: Duducz Tibor)

Nem a legjobb hangolódás. A Dunaszerdahely a hétvégén a Nagymihály otthonában 4–1-re kikapott a szlovák élvonal első fordulójában.

A csapatok már a pályán (Fotó: Duducz Tibor)
A csapatok már a pályán (Fotó: Duducz Tibor)

Az első mérkőzésen a Partizan már a 19. percben vezetést szerzett Lazar Markovics góljával. Ezt a hátrányt kell most ledolgoznia a dunaszerdahelyieknek.

Üdvözöljük kedves olvasóinkat a Dunaszerdahelyi AC–Partizan Beograd Európa-konferencialiga-selejtező online közvetítésében!

ELŐZMÉNYEK

Elkél a DAC-nak a buzdítás! A dunaszerdahelyiek egygólos hátrányból várják a csütörtök esti, 20.45 órakor kezdődő, Partizan elleni visszavágót – és ami ebben jó hír, az Európa-konferencialiga selejtezője második fordulójának második mérkőzésén Schäfer Andrásék szurkolók előtt léphetnek pályára. Ha telt ház nem is lehet a Mol Arénában, az előírásoknak megfelelően félig megtelhet a stadion, ez már elegendő ahhoz, hogy nagyszerű hangulatban futballozhassanak a csapatok. A lelkes DAC-szurkolókon nem múlhat a remélt siker, az atmoszféra már csak azért is nagyszerű lehet, mert az 1–0-s belgrádi vereség után izgalmas találkozó elé néznek az együttesek. Schäfer András a párharc első találkozóján is jól futballozott, a visszavágón alighanem még több múlik a futballján, míg a vendégeknél az első találkozón csereként beálló Holender Filip tehet hozzá a Partizan futballjához.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik