Idegenben is három gólt kapott, kiesett a Sepsi

CSINTA SAMU (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)CSINTA SAMU (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.08.11. 19:00
null
Fotó: <a href="https://twitter.com/DIF_Fotboll"><strong>DIF Fotboll</strong></a><br />
A labdarúgó Európa-konferencialiga-selejtezőben 3–1-re kikapott idegenben is a Djurgardentől a Sepsi OSK, így kiesett a sorozatból.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
Djurgarden (svéd)–Sepsi OSK (romániai) 3–1 (2–1)
Stockholm, Tele2 Aréna, 19 280 néző. Vezette: Stegemann (német)
Djurgarden:
Zetterström – P. Johansson (Löfgren, 75.), Hien, H. Ekdal, N. Bengtsson – Finndell (Marcus Danielson, a szünetben), Schüller (E. Banda, 28.), E. Eriksson – Asoro, Edvardsen (Wikheim, 62.), Radetinac (Doumbouya, 75.). Vezetőedző: Kim Bergstrand
Sepsi:
Niczuly – R. Dimitrov (D. Ciobotariu, 88.), Ninaj, Mitrea, Ispas – Aganovic, Paun, Matei (Dragomir, 88.) – Damascan (Jonathan Rodríguez, 62.), Rondón (Tudorie, 72.), Barbut (Achahbar, 72.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Gólszerző: Finndell (11.), Asoro (23., 71.), ill. Matei (8.)
Továbbjutott:
a Djurgarden, 6–2-vel, kettős győzelemmel

ÖSSZEFOGLALÓ

A csodára még várni kell, de az önbecsülését visszaszerezhette volna a Sepsi OSK. Az Európa-konferencialiga második selejtezőkörének visszavágóján azonban mindössze négy percig éltek a háromszéki remények, hogy Cristiano Bergodi csapata megfordíthatja a Djurgardens IF elleni, Sepsiszentgyörgyön született 1–3-at. A sok sebből vérző, betegségek és sérülések miatt hat játékosát is nélkülözni kényszerülő Sepsi remekül kezdett, a 8. percben Mateinek a balösszekötő helyéről elvégzett szabadrúgása nyomán a labda megcsúszott a műfüvön, és a későn vetődő Zetterström mellett a labda bepattant a kapufáról (0–1).

A „durva viccre” azonnal reagáltak a hazaiak, alig négy perccel később remek akció végén Finndell 10 méterről helyezett Niczuly kapujának bal oldalába (1–1). A „fegyelmezés” folytatása sem váratott magára sokáig: a 23. percben Mitrea lemaradt Asoróról, Niczuly a gólvonalon ragadt, így a hazaiak nigériai születésű csatára három méterről zavartalanul bólinthatott (2–1). Mindkét gól eredeténél a svédek csapatkapitánya, Magnus Erikssen pazar beadásai keresendők.

A svédek ezúttal is csak annyit adtak ki magukból, amennyi feltétlenül szükség volt az állás megtartásához, de szurkolóik meglehetősen durcásan vették tudomásul, hogy a névtelen vendégcsapat újra egyet többet birtokolja a labdát. A piros-fehérek néhány helyzetig is eljutottak, Rondon azonban két alkalommal sem találta el jól a labdát, így a 71. percig maradt az eredmény. Akkor újra Asoro lódult meg, egy csellel becsapta Ninajt, Mitrea ugyan menthetett volna, de elfölényeskedte a helyzetet, a csatár pedig megszerezte összesítésben negyedik gólját a Sepsi OSK elleni párharcban.

Hogy maradt a 3–1, az elsősorban a hazaiakon, illetve Niczuly bravúrjain múlott.

Az egyértelműen jobb, szükség esetén egészen más sebességi fokozatra kapcsoló csapat, a Djurgarden jutott be a selejtezők rájátszásába, a Sepsi OSK pedig koncentrálhat a hazai feladatokra. Abban a reményben, hogy jövőre újabb európai kupakaland következhet.

PERCRŐL PERCRE



90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

Három perc a ráadás!

89. perc Marcus Danielson
ellöki a 16-os bal sarka előtt Dragomirt, sárga lap ez is. Mitrea jobblábas lövése pontatlan aztán.

88. perc Cosmin Matei le, George-Ionut Dragomir be, Radoslav Dimitrov le, Denis Ciobotariu be.

86. perc A csereként beállt szélsőbe beleszáll Jonathan Rodríguez is.

83. perc Bogdan Mitrea ellöki az őt a jobb szélen kicselező Doumbouyát, sárga lap. A beadás a kapusé aztán.

80. perc Wickheim remek passzát az ötös bal sarkáról ballal a kapusba vágja Asoro, övé azonban a kipattanó... de les.

79. perc Branislav Ninaj nagyon frusztrált, sárga lap. Reklamált Eriksen rossz lövése után.

76. perc Két sepsis is a földön egy jobb oldali beadás után, szerencsére az ötösön Asoro vállal találja el Löfgren beadását.

72. perc Anass Achahbar és Alexandru Tudorie be, szélső és ék. Cserék posztra.

71. PERC NAGYON ELDŐLT, JOEL ASORO kicselez ismét mindenkit, majd kissé jobbról ballal a jobb alsóba lő. Mintegy 12 méterről, nagy erővel. 3–1! Igaz, Ninaj és Mitrea is nagyon gyámoltalanul ment oda a szélsőhoz az ötös előterében, ez nem fér bele ma...

68. perc Radetinac kap a hátára egyet Mitreától, lábbal, légi párharc közben.

65. perc Wikheim 20 méteres lövését blokkolja Paun, majd nem figyel Mitrea, szerelik az alapvonalon, ám Banda az ötös jobb sarka elől ballal elvéti a túlsó felső sarkot.

62. perc Vitalie Damascan le, Jonathan Rodríguez be, középpályás helyett szélső. És éppen fordítva: Victor Edvardsen le, Gustav Wikheim be.

60. perc Asoro távoli emelése a kapusé.

57. perc Két veszélyes szentgyörgyi beadás egymás után, de előbb magyot ment a kapu előtt Johanssen, majd Dimitrov éppen csak lemarad a bal sarok előtt Pun indításáról.

54. perc Danielsson lő kissé balról, 21-ről jobbal kapura, nagyot vetődve véd a jobb alsó előtt Niczuly!

50. perc Ninaj szépen előzi meg a kapu előtt Arosót, korner, Erikssen beadása után lök középen egy hazai bekk. Szabadrúgás kifelé.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Finndellt ápolni kellett kétszer is, Marcus Danielson váltja.



FCSB–DAC – élőben az NSO-n!

Az FCSB múlt héten 1–0-ra nyert Dunaszerdahelyen, így a hazai visszavágó előtt így is a párharc esélyesének számít.

Bár a szurkolók szerették volna, ha a helyüket nők és gyerekek foglalhatják el, a más stadionokban már bevált ötlet beleütközött a román szövetség szabályaiba. Délkeleti szomszédunknál ugyanis tiltják, hogy 14 éven aluli gyerekek felnőtt kísérő nélkül lépjenek be a stadionokba. Így aztán a bukaresti Nemzeti Aréna déli lelátója teljesen zárva lesz csütörtök este.

Nem használja ki a gyerekek beengedésének lehetőségét az UEFA által lezáratott szektorokba a FCSB csütörtök este a DAC elleni Európa-konferecialiga-selejtezőn. Az UEFA a Szaburtalo elleni mérkőzésen elhangzott rasszista rigmusok miatt sújtotta a kapu mögötti szektorok (ez a kemény mag törzshelye) bezárásával, valamint 50 ezer eurós pénzbüntetéssel a bukaresti klubot.

Összefogtak a DAC- és a székelyföldi szurkolók. A Nemzeti Sport információi alapján Dunaszerdahelyről egyes sárga-kék drukkerek Sepsiszentgyörgyre utaztak, ahol csatlakoznak hozzájuk a Sepsi OSK, a Csíkszereda és a Székelyudvarhely szurkolói, majd együtt indulnak a meccs napján Bukarestbe, hogy közösen drukkoljanak ott a felvidékieknek. Az a meccs 19.30-kor kezdődött.

Cristiano Bergodi, a Sepsi edzője is úgy vélte a meccs előtt, a továbbjutás csodával érne fel. „Odamegyünk, játszunk kilencven percet, aztán meglátjuk, mi lesz. Gyorsan kell gólt szereznünk. Van önbizalmunk, ám a fordítás csoda lenne, nem csupán meglepetés, de a futballban olykor történnek csodák. Egy mérkőzésünk még biztos lesz Európában, amely megerősítheti a csapatunkat” – mondta még az elutazás előtt az olasz tréner, aki a vasárnapi, UTA elleni hazai 0–0 után elismerte, hogy a heti két mérkőzés megterhelése kezd kiütközni játékosain. Pedig a szakember az elmúlt hetekben igyekezett a lehető legtöbbet pihentetni a futballistáit, csupán Niczuly Roland kapus és Nicolae Paun középpályás volt végig a pályán mind a nyolc találkozón, de mivel Stefanescu mellett Francisco Júnior és Sztefan Askovszki is sérült, a még tavasszal kidőlő Anass Achahbar pedig éppen csak újrakezdte az edzéseket, jelenleg csupán tizennyolc játékossal számolhat.

45+4. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

Három perc a ráadás!

44. perc Visszaállt a DIF, ám nincs most kreativitás a Sepsi támadójátékában. De a hazai közönségnek sem tetszik, hogy nincs a csapatuknál a labda.

38. perc HELYZET, Barbut bal oldali beadására a bevetődő Rondón odaér, de jobbal nem tudja már eltenni a labdát a kivetődő kapus mellett.

36. perc Beadásokkal operál a Sepsi, a hazaiak mezőnyharcban próbálják meg felőrölni az ellent.

31. perc Edvardsen jobbal 22-ről milliméterekkel lő a bal felső fölé.

Szinte ugyanaz a karlendítés a hazai szurkolók részéről, mint amiért büntetést kapott a Sepsi – jelentik.

25. perc Radetinac passzát Edvardsen jobbal 12-ről nem sokkal pöccinti a bal alsó mellé...

GÓLVIDEÓ ITT!

23. PERC ÚJABB HAZAI GÓL, a jobb oldali, ballábas Eriksson-beadást JOEL ASORO kissé jobbról, két méterről a kapu közepébe fejeli, megelőzve Niczulyt és Mitreát is... 2–1!

23. perc Asoro első villanása, jók a cselek, jobbal középre emel... de érkezik Ninaj, és a léc fölé fejeli a labdát!

21. perc Sárga lap a jobb szélen az ellenfélnek oda-odarúgó Paunnak.

20. perc A beadást kifejeli a 16-osról Aganovic.

19. perc Dimitrov védekezik keményen, szabadrúgás.

16. perc Matei adja majd be, ha a drukkerek hagyják... A védőké.

15. perc Dimitrov beadását blokkolja egy védő, korner.

GÓLVIDEÓ ITT!

11. PERC ITT AZ EGYENLÍTÉS, Johansson ad be ismét jobbról jobbal, laposan, HAMPUS FINNDELL megelőzi Paunt, és jobbal a bal alsó sarokba lő. Kicsit jobbról, tíz méterről: 1–1!

GÓLVIDEÓ ITT!


8. perc VEZET A SEPSI, COSMIN MATEI végez el a 16-os bal sarka elől egy szabadrúgást, jobbal a bal, azaz a túlsó sarok felé emel, a csatárok lemaradnak róla, de a lepattanó labda megzavarja a kapust, aki későn vetődik... és a félmagasan szálló labda a kapufáról a túlsó alsóba pattan. REMEK KEZDÉS, 0–1!

5. perc
Dimitrov jobb oldali beadását Danascan hatról a kapus elé fejeli!

4. perc Helyzet,
Radetinac ballal öt méterről lő kapura Johansson jobb oldali beadása után, jobbra vetődve fogja a labdát Niczuly.

1. perc Barbut szépen megy el a jobb szélen, de beadása a kapusé, aki ismét védősapkában véd.

1. perc Kvázi egy sárga lappal, Victor Edvardsen odalépett Paun bokájára, sárga lap.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A stadionban a hangulat remek, a hazai csapat honlapja szerint már tegnapra elkelt 19 000 jegy!

A hazaiak sötétkék-világoskék mezben és sötétkék nadrágban, a Sepsi piros-fehér mezben és piros nadrágban.

Több játékos hiányzik. Mihai Balasa, Ion Gheorghe és Catalin Golofca betegség, Marius Stefenescu, Francisco Júnior és Stefan Askovszki sérülés miatt nem utazott Stockholmba – jelentik a helyszínről.

A hazaiak sérültje Elliot Käck.

A múlt hónap legjobb romániai játékosának megválasztott Marius Stefanescu sérülés miatti kiesése óta nem nyertek meccset a szentgyörgyiek, az elmúlt két hétben az Ekl-ben két vereség, a román élvonalban pedig két döntetlen a mérlegük – bár a Superligában négy forduló után még veretlenek a piros-fehérek. Igaz, vasárnap a Djurgarden kilenc mérkőzésből álló győzelmi sorozata is megszakadt a Värnamo elleni gól nélküli döntetlennel, amelylyel a liga első helyéről is lecsúszott a stockholmi csapat.

HA NEM IS FELTÉTLENÜL A TOVÁBBJUTÁS, de legalább további nemzetközi tapasztalatszerzés céljával érkezett meg szerdán Stockholmba a Sepsi OSK labdarúgócsapata. A székelyföldi együttes a múlt héten hazai pályán kétgólos vereséget (1–3) szenvedett a svéd Djurgardentől az Európa-konferencialiga harmadik selejtezőkörében, így a csütörtök esti visszavágó előtt nagyon távolinak tűnik a rájátszás. Főleg, hogy a Sepsi augusztus eleji formája is távolodni látszik a július elejitől, amikor a bajnok CFR legyőzésével a csapat megnyerte a román Szuperkupát.







„Az azt követő hat-hét perc, amikor a második gólt is kaptuk, zűrzavar volt. Csak utána találtunk újra maunkra. Nem volt akkora különbség a mérkőzésen, mint az eredmény mutatja, a nulla-három pedig túl durva lett volna. Megpróbáljuk megnyerni a kinti meccset, nincs semmi vesztenivalónk. A futballban történnek csodák” – mondta a mérkőzés után Bergodi, bevallva, hogy idegesítette a lengyel Pawel Raczkowski bíráskodása.

A Sepsi edzője, Cristiano Bergodi a vereség ellenére sem volt elégetlen csapata játékával, és a továbbjutásról sem mondott le teljesen. Az olasz szakvezető szerint a svédek első góljához vezető akciósorozat a Bogdan Mitrea elleni, továbbengedett szabálytalanságból indult, és elbillentette a mérkőzést.

Az erdélyi magyar lapok közül a Székelyhon megérdemelt svéd sikerről ír, amellyel a jobb futballt játszó vendégcsapat nagyjából a továbbjutás kérdését is eldöntötte. A Maszol portál szerint a Sepsi nehéz helyzetbe hozta magát a stockholmi visszavágó előtt, de „a hazai szurkolók a vereség ellenére vastapssal és a székely himnusz eléneklésével köszönték meg a Sepsi játékosainak helytállását”. A sepsiszentgyörgyi Háromszék napilap a kíméletlen svéd helyzetkihasználásban látja a vendégek – amúgy a papírformát érvényesítő – sikerének kulcsát, de kiemeli, hogy a csapat a becsületgól után is mindent megtett, hogy tovább faragjon hátrányából.

„Nehéz ellenállni egy zsinórban nyolc győzelmet arató, két és fél hónapja veretlen svéd erőnek” – írja a Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap tudósítása. A Digisport úgy véli, a remek szezonkezdet után a Sepsi az elmúlt három mérkőzésen vesztett lendületéből, és a svédek egyértelműen felülmúlták. A Prosport portál szerint a Djurgarden már csak egy lépésre van a továbbjutástól.

Szép volt fiúk! – zúgott a 3–1-es vereség ellenére a Sepsi OSK Arénában, a svéd Djurgarden elleni Európa-konferencialiga-mérkőzés után, jól mutatva, mennyire megbecsüli a székelyföldi közönség a Román Kupa-győztes és Szuperkupa-győztes csapat eddig elért eredményeit. A lankadatlan buzdítás és elismerés ezúttal elsősorban a csapat küzdőszellemét jutalmazta, a Sepsi 0–3 után sem adta fel, bár végül csak büntetőből tudta bevenni a több nagy védést is bemutató Jacob Widell Zetterström kapuját.

Mint beszámoltunk róla, a labdarúgó Európa-konferencialigában, a selejtező 3. fordulójának első mérkőzésén a Sepsi OSK 3–1-re kikapott hazai pályán a Djurgardentől.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A DJURGARDEN–SEPSI MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik