Ekl: „De hogy győztes gólt rúgjak az utolsó percben…?!”

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.06.08. 00:01
null
Jarrod Bowen (középen) a serleggel és a meccs emberének járó díjjal (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, a West Ham United 2–1-re legyőzte a Fiorentinát a labdarúgó Európa-konferencialiga szerda esti prágai döntőjében. Íme, néhány gyors nyilatkozat a főszereplőktől!

 

„Nagy álmom volt, hogy a kapuba találjak, de hogy győztes gólt rúgjak az utolsó percben…?! Gondoltam, hogy sírni fogok – mondta a meccs emberének megválasztott West Ham-játékos, Jarrod Bowen a BT Sportnak. – Boldog vagyok, ennél jobban nem tudom szavakba önteni az érzéseimet. Ez az idény sem nekem, sem a csapatnak nem sikerült valami jól, de most a mennyekben érzem magam. Ami a gólt illeti, az ember tíz beindulásból egyszer kapja meg így a labdát. Volt időm átgondolni, magabiztos voltam, ám amikor bement, fogalmam sem volt, mit tegyek… Pályafutásom legnagyobb meccse volt! Már a partin jár az eszem. Mindenkivel együtt akarok ünnepelni: a csapattársaimmal, az apámmal, a nagybátyámmal, a testvéremmel és a két haverommal, akik az első sorból szurkoltak.”

„Felértünk a csúcsra! A srácok nagyon eltökéltek voltak, hittük, hogy nyerni fogunk – értékelt Declan Rice, a londoniak csapatkapitánya. – Ez nemcsak a játékosok és a menedzser sikere, hanem a teljes stábé és a drukkereinké is, mindenki megtette a magáét annak érdekében, hogy a maximumot nyújthassuk. Megérdemeltük a győzelmet. Amikor Jarrod megindult a labdával a kapu felé, mondtam magamban, fiú, ez most a te nagy pillanatod. És aztán a labda megzörgette a hálót… Még most is sokkhatás alatt állok. Őszintén szólva, ez hihetetlen!”

„Ez egyszerűen fantasztikus! – szakadt ki David Moyesból, az Európa-konferencialiga-idényen 13 győzelemmel és egy döntetlennel végigrobogó West Ham menedzseréből. – Elég régóta vagyok már a futballban, de ilyen pillanatok ritkán adattak meg. Iszonyatosan sokat kell dolgozni az ilyen sikerekért, mi megtettük, és most csodálatosan érezzük magunkat. Ez egy nagyszerű, családias klub, amely nagyon sokat tesz Kelet-London közösségéért. A mai este újabb fontos lépés előre az úton. Talán nem pontosan úgy alakult a döntő, ahogyan elterveztük, de veretlenül zártuk az európai idényt, ami hihetetlen. A következő idényben pedig jön az Európa-liga, ami megint csak lebilincselő élmény lesz.”

„Fájdalmas így veszíteni – fogalmazott Nikola Milenkovics, a Fiorentina védője. – Jól játszottunk, de nagyon könnyű gólt engedtünk az ellenfélnek az utolsó percben, az ilyesmi megengedhetetlen. Mindent beleadtunk, azonban bizonyos szituációkban nem összpontosítottunk kellőképpen, nem tudtuk uralni a meccset, nem támadtunk le elég határozottan. A finálékban apróságok döntenek, most is így történt.”

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
DÖNTŐ
Fiorentina (olasz)–West Ham United (angol) 1–2 (0–0)
Prága,
Fortuna Aréna, 17 363 néző. Vezette: C. Del Cerro (spanyol)
Fiorentina
: Terracciano – Dodo, Milenkovics, Ranieri (Igor, 84.), Biraghi – Mandragora (Barák, 90+2.), Amrabat, Bonaventura – Nicolás González, Jovics (Cabral, a szünetben), Kouamé (Saponara, 62.). Vezetőedző: Vincenzo Italiano
West Ham
: Areola – Coufal, Zouma (Kehrer, 61.), Agerd, Emerson Palmieri – Soucek, Paquetá, Rice – Bowen, Mi. Antonio (Ogbonna, 90+4.), Benrahma (Fornals, 76.). Vezetőedző: David Moyes
Gólszerző:
Bonaventura (67.), ill. Benrahma (62. – 11-esből), Bowen (90.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik