Szánthó betalált, egygólos előnyt szerzett a DAC az északírek ellen

DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.07.07. 20:19
null
Szánthó Regő (a labdával) szerezte meg a vezetést (Fotó: Lelkes Ernő)
A labdarúgó Európa-konferencialiga selejtezőjének első fordulójában a DAC hazai pályán fogadta az északír Cliftonville-t, és egygólos előnyt szerzett a visszavágóra. A dunaszerdahelyiek első gólját Szánthó Regő szerezte.
EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS

DAC–Cliftonville (északír) 2–1 (1–1)
DAC:
Veszelinov – Blackman, Kruzliak, Brunetti, Davis – Dimun – Andzouana (Balogh N., 61.), Veselovsky (Moumou, 70.), Kácer, Szánthó (Hahn, 61.) – Krsztovics (Ciganiks, 87.). Vezetőedző: Adrián Gula.
Cliftonville: Tolley – Lowe (C. Curran, 71.), Addis, Turner – Ronan Hale, Gallagher, Doherty, Mallon (Rory Hale, 71.), Ives – McDonagh, R. Curran (Gormley, 86.). Vezetőedző: Patrick McLaughlin.
Gólszerző: Szánthó (25.), Krsztovics (65.), ill. Ronan Hale (28.)
Kiállítva: Moumou (DAC, a 82. percben)
ÖSSZEFOGLALÓ

Bár elsőként a kétszáz északír szurkoló érkezett meg a Mol Arénába, ahogy teltek a lelátók, úgy fokozódott a hangulat. Az 5030 néző remek hangulatot varázsolt a dunaszerdahelyi stadionba, a Nélküled és a Himnusz alatt sárga-kék és piros-fehér-zöld zászlók tengere jelent meg (mivel az összecsapás UEFA-rendezvény volt, a Szlovák Labdarúgó-szövetség nem büntethetett érte).

A mérkőzésen a hazaiak lábán járt a labda, az első lövésre a kilencedik percig kellett várni, amikor Szánthó Regő löketét fogta a vendégek kapusa. Ezután a magyar játékos Kruzliak fejére varázsolta a labdát, de a hazai csapatkapitány az ötösről a kapu fölé fejelt. A 25. percben góllá ért a hazai fölény, Szánthó a tizenhatoson belül egy lövőcselt követően a jobb sarokba talált. A hazai öröm azonban nagyon rövid ideig tartott, a vendégek első valamirevaló akciójából Ronan Hale kiegyenlített.

A második félidő DAC-lehetőségekkel kezdődött, az északírek pedig nem cifrázták, csak előrerugdosták a labdát. Krsztovics lövésén kívül azonban nem ment labda a kapura, így egy óra játék után Gula mester Hahn Jánost és Balogh Norbertet is a pályára küldte. Nem sokkal később épp Hahn szerzett labdát, majd Veselovsky tálalt Krsztovics elé, aki erősen a kapuba bombázott.

Ahogy közeledett a meccs vége, úgy forrósodott fel a hangulat. Előbb a vendégek kaptak gyorsan két sárgát, majd tíz perccel a vége előtt Moumou becsúszása után emberhátrányba került a DAC. Gól már nem esett, így a sárga-kékek egygólos előnnyel utaznak a jövő heti északírországi visszavágóra.

A hazaiaknál Veszelinov Dániel végigvédte a találkozót, Szánthó Regő a 61. percig játszott és gólt szerzett, Balogh Norbert és Hahn János a 61. percben lépett pályára, Szendrei Ákos és Kalmár Zsolt sérült.

PERCRŐL PERCRE
MÁSODIK FÉLIDŐ

90+7. perc: Vége a meccsnek, egygólos előnnyel utazik a visszavágóra a DAC. 2–1

90+2. perc: Dimun lőtt 17 méterről, nem is volt az rossz, Tolley azonban védett.

90. perc: Hat perc a hosszabbítás.

82. perc: Kruzliak reklamált, ő sárgát kapott.

82. perc: Moumou nemrég állt be, máris kapott egy pirosat páros lábú becsúszás miatt.

81. perc: Davis szabadrúgása a sorfalban halt el.

80. perc: Rory Hale is kapott egy sárgát, mert felrúgta Blackmant 17 méterre a Cliftonville kapujától.

79. perc: Ronan Hale kapott sárga lapot, mert visszahúzta Blackmant.

75. perc: A gól óta visszavett a tempóból a DAC, nem sok minden történt a pályán.

5030 néző tekinti meg a helyszínen a meccset, és nagyon élénken szurkolnak is.

65. perc: GÓÓÓÓL! MEGINT VEZET A DAC! Nagyon beszorult a Cliftonville, Veselovsky gurított középre laposan, Krsztovics pedig 16 méterről, kapásból nagy gólt lőtt a léc alá. 2–1

61. perc: Egy magyar le, két magyar be. Lement Szánthó és Andzouana, bejött Hahn és Balogh Norbert.

60. perc: Krsztovics érkezett lendületesen az északír tizenhatoson belülre, majd egy csel után a jobb alsót vette célba, Tolley viszont védett.

56. perc: Szánthó jobb oldali szöglete szállt el mindenki feje felett.

53. perc: Elképesztő, hogy megint milyen nehezen szabadítottak fel az északírek, de végül is sikerült nekik elrúgniuk az ide-oda pattogó labdát a tizenhatoson belülről.

50. perc: Veselovsky adott középre már a tizenhatoson belülről, Addis figyelt, és elfejelte a labdát a veszélyzónából.

47. perc: Tumultuózus jelenetek a Cliftonville kapuja előtt, de Krsztovics végül nem tudta ellőni a labdát 14 méterről.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+1. perc: Vége az első félidőnek, nagy fölényben játszik a DAC, de az állás egyelőre döntetlen. 1–1

42. perc: Hale szerzett labdát a saját térfelén, onnan indult meg előre három védővel a nyakán, végül ellőtte 19 méterről, a kaput azonban nem találta el.

40. perc: Támad, próbálkozik a DAC, de jól tömörülnek az északírek.

33. perc: Viszonylag jó helyről jöhetett szabadrúgással a DAC, Szánthó lövése viszont csak a madarakra volt veszélyes.

30. perc: Andzouana előtt adódott lehetőség Szánthó szöglete után, ő azonban 15 méterrel nem sokkal bár, de fölé lőtt.

28. perc: GÓL! Lényegében az első lehetőségéből kiegyenlített a Cliftonville. A jobb oldalon indult meg az akció, McDonagh egy csel után középre csavart, a labda megpattant Brunetti lábán, így került Hale elé, aki kifacsart testhelyzetből is szépen lőtt 4 méterről a bal alsóba. 1–1

25. perc: GÓÓÓL! VEZET A DAC! Kikerült a labda jobbra Andzouanától, méghozzá Szánthó elé, aki 14 méterről, a tizenhatos jobb sarka közeléből kiválóan tekert a jobb felsőbe. 1–0

24. perc: Egymás után jönnek a DAC szögletei, ezúttal Davis adta középre, de a védők kifejelték.

22. perc: Hoppá! Tolley kolbászolt viszonylag messze a kapujától, ezt vette észre Davis, és messziről ráemelte, a kapus még valahogy szögletre tudta ütni a labdát.

19. perc: Amilyen messziről lőtte el Dimun, olyan magasan fölé is ment a labda. Kis túlzással.

16. perc: Jobb oldalról jött be remekül a DAC szöglete, Kruzliak jól mozdult a labdára, el is fejelte, de kicsivel célt tévesztett.

13. perc: Az északírek feltűntek a dunaszerdahelyi kapu előtt, McDonagh játszott középre, Davis azonban elhalászta a labdát.

9. perc: Szánthó próbálkozott egy jónak tűnő lövéssel, de a vendégek kapusa, Talley, biztosan fogta.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a DAC tiszta sárgában, a Cliftonville tiszta pirosban játszik.

 

A mérkőzésről szóló beharangozónkat ide kattintva lehet elolvasni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik