Idegenben még jobban ment, három gólt lőtt Belfastban a DAC

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.07.14. 20:39
null
Fontos gól volt! (Fotó: DAC/Lelkes Ernő)
A labdarúgó Európa-konferencialiga selejtezőjében kettős győzelemmel lépett tovább a Cliftonville ellen a Dunaszerdahely.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
Cliftonville (északír)–Dunaszerdahely (szlovákiai) 0–3 (0–1)
Belfast, Solitude. Vezette: Árnason (izlandi)
Cliftonville: Talley – Lowe (Rory Hale, 69.), Addis (J. Robinson, 82.), L. Turner – McDonagh (C. Curran, 83.), C. Gallagher (Casey, 82.), Mallon, R. Doherty (Gormley, 54.), L. Ives – Ronan Hale, R. Curran. Menedzser: Paddy McLaughlin
DAC:
Veszelinov – Blackman, Kruzliak, Brunetti, Muhamedbegovic – Szánthó (Andzouana, a szünetben), Kácer, Dimun, Balogh N. (Krsztovics, 64.), Veselovsky (Andrezihno, 84.) – Hahn (Rymarenko, 72.). Vezetőedző: Adrián Gula
Gólszerző: Veselovsky (12.), Krsztovics (65., 90. – a másodikat 11-esből)
Továbbjutott: a Dunaszerdahely, 5–1-es összesítéssel

ÖSSZEFOGLALÓ

Kettő egyre nyert hazai pályán a Dunaszerdahely az északír Cliftonville ellen, és mivel az idegenben szerzett gólokkal kapcsolatos szabály megváltozott, nem eshet ki egy hazai 1–0-s sikerrel – lamentáltak a szurkolók és a szakértők a visszavágó előtt.

A DAC legénysége aztán tett róla, hogy okafogyottá váljon a fenti elmélkedés, mert bár a hazaiak kezdtek veszélyesebben, Balogh Norbert szép beadását a jobb alsó sarokba rúgta az ötös elé remekül érkező Dominik Veselovsky.

GÓLVIDEÓ ITT!

Középtávoli lövésekkel és beadásokkal operáltak a hazaiak egyáltalán nem meglepő módon, de állta a sarat Veszelinov Dániel és a brazil középső védő, Mateus Brunetti vezényelte védelem.

Nem volt több helyzete a DAC-nak sem, a félidőben az első mérkőzésen eredményes Szánthó Regőt lecserélték. A szünet után Hahn János kiszorított helyzetből is majdnem eredményes volt, majd Veszelinovot tornáztatták meg az északírek, immáron az ötös előteréből.

Az 54. perctől három csatárral rohamozott a Cliftonville.

Nem sokra rá Balogh eldönthette volna a párharcot, de közvetlen közelről a kapusba lőtt. Két perc múlva az első mérkőzésen betaláló Nikola Krsztovics állt be a helyére, és a montenegrói csatár egy perc múlva szép góllal eldöntötte a párharcot.

GÓLVIDEÓ ITT!

Belefért a DAC-nak az is, hogy a Hahnt váltó Martin Rymarenko két ziccert is elpuskázzon a hajrában, a 90. percben ráadásul Nikola Krsztovics ismét betalált.

GÓLVIDEÓ ITT!

A dunaszerdahelyiek ellenfele a következő körben a feröeri Víkingur Göta lesz. 0–3

PERCRŐL PERCRE

16-szor lőtt ma kapura a DAC, 12-szer a Cliftonville. 11, ill. 5 ment ezek közül a kapu felületére.

90+2. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90. PERC NIKOLA KRSZTOVICS BETALÁL! Jobbal a bal felsőbe emel, Talley jobbra el. 0–3!

89. perc Finn Talley kap sárga lapot, Kácerrel csapott össze. Rosszul lépett ki a szép csel után az ötös elé érkező középpályásra. BÜNTETŐ!

88. perc Blackman lövése sem pontos.

85. perc Rymarenko az ötösről a kapusba lő, a kipattanó az övé, lő is... de ment egy bekk a gólvonalon! MI MARADT KI? Helyzet. Helyzetek, nagyok.

84. perc Andrezihno be, Veselovsky le. Szélsőcsere.

84. perc Brunetti ívelése után Muhamedbegovic a hazai kapuba fejel... de les.

83. perc Hármas hazai csere a végére, búcsúznak az Ekl-kalandoktól. A hiperaktív McDonagh is lement.

83. perc Rymarenko labdát szerez az ellenfél térfelén, szép támadás, Andzouana is labdába ér, Krsztovicsot szereli végül Turner.

Jön a Víkingur a következő körben, a DAC honlapja már előre néz.

80. perc Turner és Andzouana összefejel, de szerencsére nincs baj. Folytatják.

75. perc Nagyon hangos az 55 DAC-drukker, Krsztovics velük ünnepelt a gólja után.

73. perc Veselovsky jobbal a jobb alsó mellé lő 24-ről.

72. perc Martin Rymarenko be, Hahn elfáradhatott, sokat futott ma. Csatárcsere.

66. perc Hahn János odalép Lowe-nak, sárga lap ez is.

Andzouana adta a gólpasszt, egy harcos szereléssel kvázi.

GÓLVIDEÓ ITT!

65. PERC ÉS NIKOLA KRSZTOVICS MA IS BETALÁL, kissé jobbról jobbal húsz méterről nagy gólt lő a jobb alsó sarokba. 0–2, eldőlt.

64. perc Nikola Krsztovics be, Balogh le. Krisztovics kétszeres montenegrói válogatott, ez első meccsen a 87. percben gólt szerzett.

(Fotó: DAC/Lelkes Ernő)
(Fotó: DAC/Lelkes Ernő)

62. perc Balogh! Remekül indul meg és szólózik Veselovsky, Kácer Balogh elé tolja a labdát, aki középről, pár lépésről a már vert helyzetben lévő hazai kapusba pazarolja a ziccerét!

61. perc McDonagh jobb oldali beadását ismét kifejeli a jól érkező hazai bekkek elől Brunetti. Pár centiméterrel magasabbak a hazai hátvédek, de a brazilnak nagyon jó a súlypontemelkedése ma.

59. perc Balogh labdát veszít, de megússza, mert kissé jobbról, 17 méterről Hale a léc fölé lő!

57. perc Az osztrák légiósba nagyot rúg Addis, ez nem ért sárga lapot.

56. perc Ahmet Muhamedbegovicnak sárga lap McDonagh megrúgásáért.

54. perc Ronan Doherty le, Joe Gormley be. Középpályás helyett ék.

50. perc Mallon egyre jobb, kissé jobbról nyolcról kapura lő éles szögből, de résen Veszelinov.

46. perc Mallon 19 méteres lövése igen pontatlan, a másik oldalon Hahn próbálkozik... kiszorított helyzetből is majdnem a léc alá talál, de magas picit a lövés.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Yohan Andzouana
be, Szánthó le.

Dunaszerdahely: Kalmár Zsolt már a csapattal edz.

(Fotó: DAC/Lelkes Ernő)
(Fotó: DAC/Lelkes Ernő)

Nagy a várakozás Dunaszerdahelyen. A múlt évad csalódása után mindenki nagyon kíváncsi, hogy mi lesz a következő idényben, amely a DAC számára már a múlt csütörtökön elkezdődött.

DAC: „Tudok jobban is játszani” – Szánthó Regő a gólja után

45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

44. perc Egy perc a ráadás.

A Parameter tudósítása szerint Blackman maradt le az ékről.

42. perc Mellé, Ronan lerázza magáról a védőket, de pár lépésről a kapu mellé fejeli McDonagh beadását.

A DAC honlapja szerint 55 drukker kísérte el a dunaszerdahelyi csapatot.

40. perc Brunetti jobbal szerencsét próbál 30-ról, Talley kiüti oldalra a labdát.

39. perc Mallon előretör, de szereli Blackman, majd fordítva.

38. perc Baloghot szereli Turner a 16-oson.

A 42 éves hazai mester, Paddy McLaughlin mögött nem áll veretes futballkarrier, de a Derry Cityig azért eljutott.

34. perc Brunettit kell ápolni, összefejelt az imént Addisszal.

33. perc Egymás után három veszélyes hazai beadás, közte egy korner, de hol Veszelinov, hol Blackman tud belekapni az utolsó pillanatban a labdába.

28. perc Szánthó 19 méteres lövése kapuscsemege.

27. perc Hale távoliját ölbe kapja Veszelinov.

24. perc Blackman, miként a gól előtt, szépen jön előre, most jobban is indít, de Kácer 17-ről hiába lőne jobbal a jobb alsóba, vetődve véd, és fogja a labdát Talley.

20. perc McDonagh nagyon hajt, 22-ről Veszelinovhoz lő egy szabadrúgást, majd nem sokra rá a léc fölé lő a 16-os előteréből.

16. perc Kimarad, Kácer nem tudja átemelni a hazai kapust, pedig egyedül vezethette rá a labdát, Dimun parádés passza után.

14. perc Ives ballal kapura tesz egy 21 méterről járó szabadrúgást, de Veszelinov résen.

GÓLVIDEÓ ITT!

Nem figyeltek a hazaiak az aprótermetű középpályásra, aki szabadon érkezett az ötös elé. Lowe csúszott, de már késő volt.

12. PERC VEZET A DAC! A szép csellel a jobb szélen meginduló Balogh jobb oldali beadását DOMINIK VESELOVSKY a jobb alsó sarokba rúgja. Jobbal. Fontos gól, az első szerdahelyi próbálkozásból. 0–1!

12. perc Szánthó elé pattan Doherty rossz átadása, de szereli a magyar szélsőt Addis.

8. perc A beadását most elkapja Veszelinov, írja a Parameter.

7. perc McDonagh nagyon aktív, megrúg pár dunaszerdahelyit, majd egy közepesen veszélyes középtávoli lövéssel jelentkezik.

4. perc Hales próbálkozott. Jobbal.

3. perc Veszelinov elkapja szépen szögletét, majd Kruzliak lép bele szépen egy 16-os elől érkező lövésbe.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak piros-fehér mezben és piros nadrágban, a DAC sárga mezben, kék díszítéssel.

A DAC-ból Davis, Ciganiks, Nicolaescu, Balic, Kalmár, Szendrei Ákos és Ricardo Ferreira maródi.

A DAC honlapjának közvetítése szerint nem sokkal van több Belfastban 15 Celsius-foknál. A Parameter is szöveges közvetítéssel jelentkezik, nagymértékben támaszkodunk ma rájuk a külföldi források mellett.

A párharc első mérkőzésén Nikola Krsztovics szerezte csapata győztes gólját a 65. percben, a vezetés pedig Szánthó Regő nevéhez fűződött a 25. percben. A keret magyar játékosai közül Balogh Norbert és Hahn János is pályára lépett.

„Nagyszerű volt a hangulat, ötezer szurkoló jött ki a meccsre, de szeretnénk, hogy a soron következő mérkőzéseken még többen buzdítsanak minket – jelentette ki Nikola Krsztovics, a DAC 22 esztendős montenegrói csatára a klub honlapjának adott interjúban. – Ez motiválóan hat a csapatra, és képesek is vagyunk jó játékkal kicsalogatni a nézőket. A DAC mindegyik összecsapásnak győzelmi céllal vág neki, és ez a Cliftonville elleni második mérkőzésen sem lesz másként. Mindenképp szeretnénk továbbjutni, mert akkor a bajnokság kezdete után lényegében háromnaponta meccseket játszhatnánk. Ez jó, mivel nagyon kemény volt a felkészülés, és az edzéseknél valamennyi futballista jobban szereti a mérkőzéseket. Remélhetőleg Kalmár Zsolt és Andrija Balic is hamarosan visszatérhet, mert velük még erősebbek leszünk.”

Az északír Cliftonville elleni mérkőzés 21 órakor kezdődik, és az izlandi Thorvaldur Árnason vezeti. Az Adrian Gula vezetőedző edzette csapat a párharc első mérkőzésén 2–1-re nyert Dunaszerdahelyen, és 34 éves hazai nyeretlenségi sorozatot zárt le a nemzetközi kupában.

A Cliftonville FC stadionja, a Solitude az egyik legrégebbi létesítmény. Hivatalosan 1890-ben nyitotta meg a kapuit, és két évtizedig az akkor még egységes ír válogatott otthonaként is szolgált. Ebben a stadionban végezték el (és hagyták ki) a válogatott futballmeccsek történetének első tizenegyesét.

A dunaszerdahelyi együttes egygólos előnnyel várja az északír Cliftonville elleni visszavágót (Fotó: DAC)
A dunaszerdahelyi együttes egygólos előnnyel várja az északír Cliftonville elleni visszavágót (Fotó: DAC)

A DAC labdarúgói szerda reggel kilenc órakor gyülekeztek a Mol Akadémián. A közös reggeli elfogyasztása után autóbusszal Pozsonyba utaztak, s onnan különgéppel Belfast felé vették az irányt. A csapatot és a dunaszerdahelyi küldöttséget csaknem ötven szurkoló is elkísérte, ők is a különgép utasai lehettek. A stadion átalakítása miatt csupán 2388 szurkoló válthat jegyet a csütörtöki összecsapásra, s a Belfastból származó hírek szerint telt ház várható. Ez azt jelenti, hogy a DAC szurkolóinak fenntartott szektor is megtelik. A dunaszerdahelyi együttes szimpatizánsai abban bíznak, hogy megtörik a csapat rossz sorozata, a DAC ugyanis 2022-ben még nem nyert idegenben. Persze csütörtökön a döntetlen is elég lenne a továbbjutáshoz, ezt viszont biztosan Eric Davis (illetve a visszatérésre készülő Kalmár Zsolt) nélkül kell kiharcolni, a panamai légiós ugyanis megsérült a vasárnapi edzésen.

A DAC 2–1-es előnnyel várja a visszavágót, mint ismert, az idegenben szerzett gólokkal kapcsolatos szabály megváltozott, tehát a hazaiak 1–0-s győzelemmel nem jutnának tovább, csak hosszabbításra mentenék a párharcot.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A CLIFTONVILLE–DAC MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik