Szerda esti pillanatkép Marseille kikötőjéből (Fotó: AFP)

A rendőrkapitányság közlése szerint az előállítottak többsége Marseille-drukker. Helyi beszámolókból kiderül, a vendégdrukkerek nagy létszámban gyűltek össze a kikötő közelében lévő bárok teraszain francia és holland rendőrök felügyelete mellett. A rendőrség arról adott tájékoztatást, hogy holland szurkolók petárdákkal vették őket célba, majd megérkeztek a helyi drukkerek is. Azt követően a két csapat szimpatizánsai provokálni kezdték egymást, jelentősebb összecsapásra azonban nem került sor.

A találkozót kiemelt biztonsági kockázatúnak minősítették, a közrendre és a vendégdrukkerekre mintegy ezer rendőr felügyel a város „szurkolói zónának” kijelölt részén, a belvárosban és a stadionnál.

Az arénában körülbelül 3200 vendégszurkolót várnak, míg becslések szerint további 1000-1500 holland érkezhetett Marseille-be kifejezetten a meccs miatt, de jegy nélkül.

A marseille-i Stade Vélodrome egy része az európai szövetség (UEFA) büntetése miatt le lesz zárva, a szervezet a görög PAOK elleni negyeddöntőben történt incidensek miatt marasztalta el a francia klubot.

Múlt héten a Feyenoord házigazdaként 3–2-re megnyerte a párharc első felvonását.