Ekl: balhéztak a francia és a holland szurkolók Marseille-ben

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2022.05.05. 14:25
null
Szerda esti pillanatkép Marseille kikötőjéből (Fotó: AFP)
Szurkolói összecsapások miatt húsz személlyel szemben intézkedtek a rendőrök szerda este Marseille-ben, ahol a házigazda francia együttes az Európa-konferencialiga elődöntőjének visszavágóján, csütörtök este a Feyenoordot látja vendégül.

A rendőrkapitányság közlése szerint az előállítottak többsége Marseille-drukker. Helyi beszámolókból kiderül, a vendégdrukkerek nagy létszámban gyűltek össze a kikötő közelében lévő bárok teraszain francia és holland rendőrök felügyelete mellett. A rendőrség arról adott tájékoztatást, hogy holland szurkolók petárdákkal vették őket célba, majd megérkeztek a helyi drukkerek is. Azt követően a két csapat szimpatizánsai provokálni kezdték egymást, jelentősebb összecsapásra azonban nem került sor.

A találkozót kiemelt biztonsági kockázatúnak minősítették, a közrendre és a vendégdrukkerekre mintegy ezer rendőr felügyel a város „szurkolói zónának” kijelölt részén, a belvárosban és a stadionnál.

Az arénában körülbelül 3200 vendégszurkolót várnak, míg becslések szerint további 1000-1500 holland érkezhetett Marseille-be kifejezetten a meccs miatt, de jegy nélkül.

A marseille-i Stade Vélodrome egy része az európai szövetség (UEFA) büntetése miatt le lesz zárva, a szervezet a görög PAOK elleni negyeddöntőben történt incidensek miatt marasztalta el a francia klubot.

Múlt héten a Feyenoord házigazdaként 3–2-re megnyerte a párharc első felvonását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik