Az Ekl a második selejtezőkörben kezd a Magyar Kupa-győztes Újpest (Fotó: Török Attila)

 

Az Európa-konferencialigában (Ekl) a bajnoki ezüstérmes Puskás Akadémia az első, míg a bronzérmes Mol Fehérvár akár a harmadik selejtezőkört is kiemeltként várhatja, feltéve, hogy eljut odáig. Olybá tűnt, a Magyar Kupa-győztes Újpest is a legelső körben, kiemeltként csatlakozik a mezőnyhöz, ám a La Ligában hetedik, tehát Ekl-rájátszást érő helyen végző Villarreal Európa-liga-győzelme felborította a sorsolás rendjét.

Mivel a spanyol klub a következő idényben BL-csoportkörös lesz, helye felszabadult a harmadik számú kupasorozat rájátszásában, ez pedig „lavinát” indított el: playoffhelyét az eredetileg a harmadik selejtezőkörben bekapcsolódó portugál Pacos Ferreira veszi át, a Luzern és a PAOK a Svájci, illetve a Görög Kupa győzteseként a második helyett a harmadik, míg a Magyar, a Szlovén (Olimpija Ljubljana) és a Litván (FK Panevezys) Kupa-győztes, illetve a luxemburgi bajnokság második helyezettje (Dudelange) az első helyett a második selejtezőkörben kezdi meg szereplését.

A lila-fehérek nem kiemeltként várhatják a június 16-i sorsolást, csakúgy, mint a DAC és a Sepsi, az Osijek ellenben kiemelt lesz a második fordulóban.

Mint arról beszámoltunk, a magyar bajnok Ferencváros a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében is kiemelt lesz, ha továbbjut az első fordulóból.

A Bajnokok Ligája és az Európa-konferencialiga első selejtezőkörének sorsolását egyaránt június 15-én tartják meg, június 16-án pedig mindkét sorozat második fordulójának párosításait készítik el.