Roma–Feyenoord döntőt rendeznek az Európa-konferencialigában

Vágólapra másolva!
2022.05.05. 22:57
null
Pellegrini és Abraham – mindketten főszereplői a Roma döntős menetelésének (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó Európa-konferencialigában is megvan a két döntős: a Roma a Leicester Cityt (2–1-es összesítés), a Feyenoord pedig az Olympique Marseille-t (3–2) múlta felül az elődöntőben.

 

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Roma (olasz)–Leicester City (angol) 1–0 (1–0)
Roma, Stadio Olimpico. Vezette: S. Jovanovics (szerb)
Roma: R. Patrício – Mancini, Smalling, Ibanez – Karsdorp, Cristante, S. Oliveira, Lo. Pellegrini, Zalewski (Vina, 84.) – Zaniolo (Veretout, 78.), Abraham (Shomurodov, 88.). Vezetőedző: José Mourinho
Leicester: Schmeichel – Pereira (Castagne, 69.), Fofana, J. Evans, J. Justin – Maddison, Tielemans, Dewsbury-Hall (A. Pérez, 77.) – Lookman (Amartey, a szünetben), Vardy, Barnes (Iheanacho, a szünetben). Menedzser: Brendan Rodgers
Gólszerző: Abraham (11.)
Továbbjutott: aRoma,2–1-es összesítéssel

ÖSSZEFOGLALÓ

Az első meccsen 15, ezúttal 11 percet kellett várni a Roma vezető találatára – a „farkasok” ezúttal az angol Tammy Abraham fejesével kerültek előnybe az angol rivális ellen. Hiába birtokolta többet a labdát a Leicester, valahogy nem találta a meccs ritmusát, ennek köszönhetően pedig Rui Patrício kapuját sem sikerült eltalálni.

Brendan Rodgers szünetben két helyen is változtatott, három középső védővel és három támadóval átalakítva a Leicester meccs elején még klasszikus 4–4–2-t idéző alapformációját. A változtatás – érzésre – bejött. Az angolok jóval veszélyesebbek lettek a második félidőre, de a gól csak nem akart összejönni. Az 57. percben Kiernan Dewsbury-Hall lövése, nem sokkal később Jamie Vardy blokkolt próbálkozása jelentett izgalmat Rui Patrício kapuja előtt.

Ahogy telt az idő, a Roma egyre inkább csak a játék tördelésére fókuszált, hol kemény faultokkal, hol némi színészkedést sem mellőző időhúzással. A hajrában James Maddisonnak akadt ígéretes tekerése, de a labda a portugál kapus kezei közt végezte. A 95. percben Gianluca Mancininek kellett még versenyt futnia a szinte tökéletes indítást kapó Vardyval – az olasz bekk megnyerte a párharcot, s a néhány másodperccel később felharsanó hármas sípszó azt jelentette, hogy az olasz csapat is megnyerte a történelmi első Ekl-döntőért dúló párharcot (1–0).

A MÉRKŐZÉS TÖRTÉNÉSEI

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, DÖNTŐS A ROMA!

A 88. percben lejött az AS Roma gólszerzője, Abraham – őt élteti a közönség, de még nincs vége a mérkőzésnek.

Bő tíz perc van hátra, a Leicester City pedig továbbra sem tudja áttörni a rómiak védelmét, így egyelőre utóbbiak állnak továbbjutásra.

Negyedóra után közel 70 százalékban birtokolja a labdát a hátrányban lévő Leicester City, de veszélyes helyzetekig továbbra sem tud eljutni Brendan Rodgers csapata.

JÖHET A FOLYTATÁS!

Kapura lövések: 7–4, labdabirtoklás: 47%–53%

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

A bekapott gól óta igyekszik átvenni az irányítást a Leicester, de egyelőre nem tudja feltörni a Roma védelmét, José Mourinho csapata pedig kontrákkal veszélyeztet.

A rómaiak múlt nyáron szerződtetett angol csatára, Abraham immár 9 gólos a sorozatban, amellyel továbbra is második a vonatkozó rangsorban, eggyel lemaradva a 10 találatnál járó Dessers (Feyenoord) mögött.

Lorenzo Pellegrini szöglete után Tammy Abraham fejelt az ötös közepéről, a labda pedig Schmeichel kezei között elhaladva a hálóban kötött ki. 1–0 GÓL ITT!

11. perc: GÓÓL, VEZET A ROMA!

ELKEZDŐDÖTT A MECCS!

Hamarosan kezdés...

 

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Olympique Marseille (francia)–Feyenoord (holland) 0–0
Marseille, Vélodrome Stadion. Vezette: S. Schärer (svájci)
Marseille: Mandanda – Rongier, Saliba, B. Kamara, L. Peres – Guendouzi, P. Gueye (Lirola, a szünetben), Gerson – Harit (Ünder, 84.), Payet (Milik, 33.), B. Dieng (Bakambu, 62.). Vezetőedző: Jorge Sampaoli
Feyenoord: Marciano – Geertrudia, Trauner, Senesi, Malacia – G. Til (Hendrix, 81.), Aursnes, Kökcü – R. Nelson, Deesers, Sinisterra (Linssen, 74.). Vezetőedző: Arne Slot
Továbbjutott: aFeyenoord,3–2-es összesítéssel

ÖSSZEFOGLALÓ

A Feyenoord 3–2-es előnyről várhatta a visszavágót, az otthon megszerzett előny tudatában pedig jóval visszafogottabban kezdett Marseille-ben. A franciák már a 7. percben megszerezhették volna a vezetést, ám Dimitri Payet ígéretes lövését blokkolta az egyik vendégvédő. A 21. percben ismét Payet villant, de a próbálkozás elkerülte a kapu bal oldalát. A Marseille három, a Feyenoord nulla kaput eltaláló lövéssel zárta az első játékrészt, miközben a labda is jóval többet járt a hazai lábakon, mint a vendégeken.

Fordulás után még határozottabb lett a hazai nyomás, a Feyenoord csupán a kontrákra bízta magát. Igaz, még így is közel járt ahhoz, hogy a játékrész elején meglepje a Marseille-t, a 47. percben Luis Sinisterra közeli fejesét csak bravúrral tudta hárítani Steve Mandanda.

Az 55. percben Valentin Rogier tesztelte Ofir Marcianót, de az izraeli kapus védeni tudott. Az utolsó 20 percre teljesen beszorultak a rotterdamiak, Pol Lirola ziccerénél az egyik védő, a 81. percben William Saliba fejesénél pedig a jó szerencse – alig fél méter – mentette meg a vendégeket (0­–0).

A MÉRKŐZÉS TÖRTÉNÉSEI

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, DÖNTŐS A FEYENOORD!

Továbbra sincs gól a mérkőzésen, pedig ez már a 84. perc! A Marseille már 9 lövésnél, de ziccerekig nem tudnak eljutni a hazaiak, a Feyenoord pedig őrzi egygólos előnyét – de vajon kihúzzák a végéig?

Bő 10 perc telt el a második félidőből, de masszív hazai mezőnyfölény mellett azonban eddig csak a Feyenoord próbálkozott lövéssel.

JÖHET A FOLYTATÁS!

Kapura lövések: 4–2, labdabirtoklás: 54%–45%

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

33. perc: Payet megsérült, a helyére Arkadiusz Milik állt be a hazaiaknál.

Félóra elteltével sincs sok változás: a hazaiak erőltetik jobban a támadásépítéseket, de nem mindig tudják számukra elegendő ideig megtartani a labdát, helyzeteik pedig csak elvétve vannak (összesen két lövés).

A szurkolókra nem lehet panasz Marseille-ben

(Fotó: Twitter, BR/FOOTBAL)
(Fotó: Twitter, BR/FOOTBAL)

Az első negyedóra egyelőre némi Marseille-mezőnyfölényt, s mindössze egy lövést hozott.

ELKEZDŐDÖTT A MECCS!

Hamarosan kezdés...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik