Mario Frick elégedett volt csapatával (Fotó: Getty Images, archív)

 

 
Az Újpest idegenben is nyert – jöhet a Basel az Ekl-selejtező 3. körében
Oenning: A büntetőnk után helyrerázódtunk
Elmaradt a Vaduz újabb csodája – külföldi lapszemle

„A mérkőzés elején sikerült meglepnünk az ellenfelünket, húsz percig remekül futballoztunk. Egy tizenegyest hiányoltam, ha megkapjuk és berúgjuk, benne lehetett volna a mérkőzésbe a továbbjutás. Az egyenlítést követően még tartottuk magunkat, a második félidő elején kapott góltól viszont teljesen lefagytunk. A játékosok közül sokan fiatalok, hiányzik belőlük a rutin, talán ez is számított. Összességében azért elégedett vagyok a teljesítménnyel, és miután átbeszéltük a dolgokat, minden energiánkkal a bajnokságra koncentrálunk” – véli Mario Frick, a Vaduz vezetőedzője.

A liechtensteiniek csereként beállt támadója, Ferhat Saglam szerint is döntően befolyásolta a mérkőzést a játékvezető döntése a tizenegyesről.

„Nehéz mérkőzést játszottunk. Hiába kezdtünk nagyon jól és dolgoztuk le a hátrányunkat pár perc alatt, amikor mi nem kaptuk meg a jogos büntetőt, az ellenfél pedig igen, az nagyon rosszul esett. A párharc egészét nézve becsületesen küzdöttünk, megtettük, amit lehet, de a profi futballban kegyetlenül megbüntetik a hibákat. Sokat kell még javulnunk gyorsaságban, reakcióidőben, a párharcok megnyerésében. A célunk mostantól visszajutni a svájci élvonalba.”

A liechtensteini kupagyőztes Vaduz mostantól teljes erővel a hazai, illetve svájci küzdelmekre koncentrálhat, míg az Újpestnek az Ekl-selejtező következő körében az FC Basellel szemben kell majd helytállnia. 

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
FC Vaduz (liechtensteini)–Újpest FC 1–3
(Dobras 7., ill. Tallo 29. – 11-esből, Beridze 47., Onovo 85.)
Továbbjutott: az Újpest, kettős győzelemmel, 5–2-es összesítéssel

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT