Ekl: a Vaduz edzője hiányolt egy tizenegyest

NAGY ZSOLT (Eschen)/VÉGH JÁNOS (Budapest)NAGY ZSOLT (Eschen)/VÉGH JÁNOS (Budapest)
Vágólapra másolva!
2021.07.30. 11:58
null
Mario Frick elégedett volt csapatával (Fotó: Getty Images, archív)
Mint ismert, az Újpest FC kettős győzelemmel ejtette ki az FC Vaduzt, miután csütörtökön a liechtensteini Eschenben is nyerni tudott, 3–1-re. A mérkőzést követően a hercegségbeliek edzője, Mario Frick, illetve egyik támadója, Ferhat Saglam nyilatkoztak klubjuk honlapjának.

 

„A mérkőzés elején sikerült meglepnünk az ellenfelünket, húsz percig remekül futballoztunk. Egy tizenegyest hiányoltam, ha megkapjuk és berúgjuk, benne lehetett volna a mérkőzésbe a továbbjutás. Az egyenlítést követően még tartottuk magunkat, a második félidő elején kapott góltól viszont teljesen lefagytunk. A játékosok közül sokan fiatalok, hiányzik belőlük a rutin, talán ez is számított. Összességében azért elégedett vagyok a teljesítménnyel, és miután átbeszéltük a dolgokat, minden energiánkkal a bajnokságra koncentrálunk” – véli Mario Frick, a Vaduz vezetőedzője.

A liechtensteiniek csereként beállt támadója, Ferhat Saglam szerint is döntően befolyásolta a mérkőzést a játékvezető döntése a tizenegyesről.

„Nehéz mérkőzést játszottunk. Hiába kezdtünk nagyon jól és dolgoztuk le a hátrányunkat pár perc alatt, amikor mi nem kaptuk meg a jogos büntetőt, az ellenfél pedig igen, az nagyon rosszul esett. A párharc egészét nézve becsületesen küzdöttünk, megtettük, amit lehet, de a profi futballban kegyetlenül megbüntetik a hibákat. Sokat kell még javulnunk gyorsaságban, reakcióidőben, a párharcok megnyerésében. A célunk mostantól visszajutni a svájci élvonalba.”

A liechtensteini kupagyőztes Vaduz mostantól teljes erővel a hazai, illetve svájci küzdelmekre koncentrálhat, míg az Újpestnek az Ekl-selejtező következő körében az FC Basellel szemben kell majd helytállnia.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
FC Vaduz (liechtensteini)–Újpest FC 1–3
(Dobras 7., ill. Tallo 29. – 11-esből, Beridze 47., Onovo 85.)
Továbbjutott: az Újpest, kettős győzelemmel, 5–2-es összesítéssel

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik