Ekl: A kölni győzelmünket szerényen kezeltük – Michael Boris

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.08.24. 14:08
Egygólos előnnyel várja a Fehérvár FC a 1. FC Köln elleni Európa-konferencialiga playoffmérkőzésének visszavágóját, amely előtt Michael Boris és Marcel Heister válaszolt az újságírók kérdéseire. 
Michael Boris az első meccs előtt is bízott abban, hogy szoros eredményt érhetnek el Kölnben (Fotó: Mol Fehérvár) – A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE!
Michael Boris az első meccs előtt is bízott abban, hogy szoros eredményt érhetnek el Kölnben (Fotó: Mol Fehérvár) – A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE!

„Örülök, hogy ilyen jó hírek fogadnak, ami a jegyárusítást illeti. Remélem, hogy telt ház előtt játszhatunk, s időben érkeznek a szurkolók, hogy már a bemelegítés alatt támogathassanak minket – reagált Michael Boris, a Fehérvár FC vezetőedzője a sajtótájékoztató elején arra, hogy szerda kora délután már csak ezer jegy várt gazdára a 1. FC Köln elleni Ekl-playoffmeccs visszavágójára. Majd ezután rátért a találkozóra: – A múlt heti győzelem után pozitívan várjuk a visszavágót, de tudjuk, hogy ellenfelünk is azon lesz teljes erejével, hogy bejusson a csoportkörbe. Még ha a tegnapi interjúkból nem feltétlenül ez jött le. Az első mérkőzésen is igencsak intenzíven, offenzíven játszottak, biztos vagyok benne, hogy most is le fognak minket támadni. Úgy gondolom, hogy a kinti győzelmünket szerényen kezeltük, s amióta visszajöttünk Kölnből, azon volt a hangsúly, hogy miben tudunk még javulni. Szeretnénk legalább egyszer betalálni annak érdekében, hogy mi lehessünk ott a csoportkörben.”

Hozzátette, az első mérkőzés előtt is meggyőződése volt, képesek szoros mérkőzést játszani, amennyiben megfelelően koncentrálnak és összpontosítanak. Ezt a csapata sebességére, egységére alapozta. Biztos benne, a visszavágón kilencven percen keresztül nem lesz nyugtuk, nem elég csak a meccs elején jól játszani, de a cseréknek is jól kell beszállniuk a meccsbe.

Kitért arra is, hogy mennyire fog hiányozni a Köln elleni visszavágórólIvan Petrjak, aki a hét elején a Sahtar Donyeckhez igazolt.Elmondta, már az első meccs előtt tudták, hogy ez megtörténik, ezt a helyzetet mindenki jól kezelte. Persze mindenképpen jó opció lett volna, ha bevethető.

Marcel Heister, a Fehérvár FC védője a következőket mondta.

„Ahogy vezetőedzőnk is elmondta, egész héten azon dolgoztunk, hogyan lehetünk még jobbak, hiszen intenzív, agresszív ellenfélre számítunk. A saját játékunkra akarunk koncentrálni, az első mérkőzés jól sikerült, most már csak át kellene haladni a célvonalon. Tudjuk, hogy a Köln is Európába vágyik, de nekünk is ugyanannyira fontos mindez. Sokszor játszottam már a nemzetközi kupákban, de ezt sosem lehet megunni, hiszen ezeken a mérkőzéseken tudjuk megmutatni igazán, hogy mit tudunk. Nemcsak a klubnak, de az egész magyar labdarúgásnak fontos lenne, ha bejutnánk a csoportkörbe.

Arról, hogy milyen a hangulat a csapat körül elmondta, nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy jókedvűen teljenek az edzések. Pontosan tudják, mikor kell komolyra fordítani a szót és keményen dolgozni, miközben nagyon fontos az egymással való kommunikáció. Elárulta, Michael Boris beszerzett a csapatnak egy második kanapét, hogy jobban elférjenek, így az edzés előtti kávézások során is tudnak már váltani egymással néhány szót.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
4. FORDULÓ (PLAYOFF), VISSZAVÁGÓ

Csütörtök, 19.00:Fehérvár FC–1. FC Köln (német) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Az első mérkőzésen: 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik