Ekl: a Fiorentina szigorú büntetést követel Biraghi megdobálása miatt

Vágólapra másolva!
2023.06.08. 20:49
null
Biraghi számára nem a futballról lesz emlékezetes a prágai Ekl-döntő (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, az angol West Ham United nyerte meg a labdarúgó Európa-konferencialigát, hiszen a szerdai döntőben 2–1-re legyőzte az olasz Fiorentinát. A mérkőzés első félidejében a lila-fehér csapat kapitányát, Cristiano Biraghit fejen találta egy, az angol drukkerek szektorából a pályára dobott tárgy – minden valószínűség szerint egy söröskorsó. A 30 éves játékosnak percekig kellett kötözni a fejét, amíg el nem állt a vérzés – a Fiorentina hivatalos közleményben követel „példás büntetést” a Prágában történtek miatt.

„A Fiorentina elítéli a West Ham elleni Ekl-döntőn a Cristiano Biraghival történteket. Ez az elfogadhatatlan incidens elvonta játékosaink figyelmét a mérkőzésről, hiszen veszélyben érezték a saját testi épségüket (…) Klubunk bízik abban, hogy az UEFA tüzetesen kivizsgálja az esetet és példás büntetést szab ki ezért a gesztusért, hogy ezzel elejét vegye a további, ehhez hasonló incidenseknek” – idézi a firenzei együttes közleményét a Corriere dello Sport.

Ennél egy fokkal durvább hangnemben szólalt meg Rocco Commisso, a Fiorentina tulajdonosa, aki a klub elnöki pozícióját is betölti.

„Mit is mondhatnék? Simán megnyerhettük volna ezt a mérkőzést, de volt néhány eset, amikor a játékvezetőnek be kellett volna avatkoznia. Jovicsnak például betörték az orrát, aztán ott van az, ahogyan Biraghival bántak. Beszéltem a Premier League elnökével, és elmondtam neki, hogy a West Ham játékosai és szurkolói úgy viselkedtek, mint az állatok. Ez a vereség nem igazságos, három-nullára is nyerhettünk volna. Sajnálom a szurkolóinkat, nem ezt érdemelték” nyilatkozta Commisso, majd elmondta, hogy a lila-fehér klub a következő idényt is Vincenzo Italianóval a kispadon kezdi meg.

A West Ham United a mérkőzés után kiadott közleményben ítélte el a történteket. A londoni klub leszögezte, hogy sikeres azonosítás esetén a Biraghit megdobáló szurkolókat egy életre eltiltják a csapat hazai és idegenbeli mérkőzéseinek látogatásától.

 


 

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
DÖNTŐ
Fiorentina (olasz)–West Ham United (angol) 1–2 (0–0)
Prága,
Fortuna Aréna, 17 363 néző. Vezette: C. Del Cerro (spanyol)
Fiorentina:
Terracciano – Dodo, Milenkovics, Ranieri (Igor, 84.), Biraghi – Mandragora (Barák, 90+2.), Amrabat, Bonaventura – Nicolás González, Jovics (Cabral, a szünetben), Kouamé (Saponara, 62.). Vezetőedző: Vincenzo Italiano
WHU:
Areola – Coufal, Zouma (Kehrer, 61.), Agerd, Emerson Palmieri – Soucek, Paquetá, Rice – Bowen, Mi. Antonio (Ogbonna, 90+4.), Benrahma (Fornals, 76.). Vezetőedző: David Moyes
Gólszerző:
Bonaventura (67.), ill. Benrahma (62. – 11-esből), Bowen (90.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik