Ekl: A Bodö-játékosok fejébe szállt a dicsőség – Mourinho

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.04.15. 10:21
null
Mourinho és a Roma végre revansot vett a norvég együttesen (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, az AS Roma hazai pályán 4–0-ra legyőzte a Bodö/Glimtet, s bejutott a labdarúgó Európa-konferencialiga elődöntőjébe. A találkozó után José Mourinho nyilatkozott, s most sem okozott csalódást – a portugál tréner szerint annyira sima volt az összecsapás, hogy nem is lehet valódi futballmérkőzésnek nevezni. 

A két együttes a csoportkörben is kétszer találkozott, s egy döntetlen mellett egy 6–1-es Bodö/Glimt-győzelem született, majd a negyeddöntő odavágóján is nyertek a norvégok, ezúttal azonban érvényesült a papírforma.

„Itt ma nem volt futballmérkőzés. Az első perctől túl erősek voltunk a Bodönek. Gratulálok nekik, mert nagyszerűen meneteltek a negyeddöntőig, de a lényeg, hogy az egyik csapat továbbjutott, a másik kiesett” – nyilatkozta José Mourinho.

„Egyszerűen sokkal jobb csapat vagyunk. Minden elismerésem nekik, hiszen négyből csupán egy meccset nyertünk meg ellenük, de sokkal erősebbek vagyunk náluk. Ma ez kijött, hiszen a továbbjutásunk múlt a visszavágón. A legjobb játékosaimat küldtem fel a pályára, s a két csapat közti kvalitásbeli különbség könnyen észrevehető volt” – folytatta a portugál szakember.

Mourinho szerint a rivaldafény nem zavarta a norvég csapatot, amely magabiztosságot árasztott, és élvezte a római napsütést. Hozzátette, minden bizonnyal a Bodö játékosai kicsit elszálltak a korábbi eredmények miatt.

„Nem voltak tisztában a valósággal, hogy sokkal jobb együttesünk van. A legutóbbi három meccs miatt a fejükbe szállt a dicsőség. Azt hiszem, most már ők is érzik a különbséget” – tette hozzá Mourinho.

 

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

AS Roma (olasz)–Bodö/Glimt (norvég) 4–0 (Abraham 6., Zaniolo 23., 29., 49.)
Továbbjutott: az AS Roma 5–2-es összesítéssel
Slavia Praha (cseh)–Feyenoord (holland) 1–3 (I. Traoré 11., ill. Dessers 2., 59., Sinisterra 78.)
Továbbjutott: a Feyenoord 6–4-es összesítéssel
PAOK (görög)–Olympique Marseille (francia) 0–1 (Payet 34.)
Továbbjutott: a Marseille 3–1-es összesítéssel
PSV Eindhoven (holland)–Leicester City (angol) 1–2 (Zahavi 27., ill. Maddison 77., R. Pereira 88.)
Továbbjutott: a Leicester City 2–1-es összesítéssel

AZ EURÓPA-LIGA NEGYEDDÖNTŐJÉNEK VISSZAVÁGÓIRÓL IDE KATTINTVA OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik