Ekl: 50 000 euróra büntették a DAC-ra váró bukarestieket

Vágólapra másolva!
2022.08.05. 17:25
null
FCSB-szurkolók a CFR elleni júliusi bajnoki mérkőzésen (Fotó: AFP)
Ötvenezer eurós pénzbüntetés mellett az egyik kapu mögötti oldalt le kell zárnia a bukaresti Nemzeti Arénában az FCSB csapatának a Dunaszerdahely elleni labdarúgó Európa-konferencialiga-selejtező jövő csütörtöki visszavágóján – döntött az UEFA, amely az előző körben, a Szaburtalo elleni visszavágón tapasztalt durván rasszista szurkolás miatt büntette meg a román együttest.

 

Az említett déli lelátóoldal a drukkertábor kemény magjának törzshelye – ide most legfeljebb gyerekeket engedhet majd be az FCSB. A klub tulajdonosa, Gigi Becali meg is üzente a szurkolóknak, hogy nem akar több büntetést fizetni.

„Sok pénz az ötvenezer euró. Hogy Becali ezért fizessen? Hát hülye vagyok? Miért cigányoznak? Most játszunk ezekkel a magyarokkal, és a kemény mag helye be van tiltva. Ha megint azt kiabálják, hogy ki a magyarokkal az országból, az egész pályát betiltják. Miért kiabálják? Ez az ő országuk is. Mondom én, hogy Orbán Viktorral harcolok, de inkább csak viccből” – mondta Becali a Pro Arena televíziónak, utalván közelmúltbeli nyilatkozatára.

A bukarestiek 1–0-ra nyertek a DAC otthonában a párharc első mérkőzésén, a visszavágó augusztus 11-én, csütörtökön lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik