Barcelona: A közönség nem hallgatott rám, teheti – Xavi

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.02.18. 07:59
null
Xavi magyaráz a Napoli elleni mérkőzésen (Fotó: AFP)
Az FC Barcelona 1–1-es döntetlenre végzett a Napolival a labdarúgó Európa-liga csütörtöki játéknapján, és a szurkolók – Xavi korábbi kérése ellenére – nem fogadták szívélyesen a második félidőben becserélt Ousmane Dembélét: a csereként beálló franciát első labdaérintéseinél kíméletlenül kifütyülte a Camp Nou közönségének egy része.

 

Mint beszámoltunk róla, az Atlético elleni február eleji bajnoki mérkőzés után Xavi arra kérte a Barca drukkereit, hogy többé ne fütyüljék ki Dembélét, mert bár a csatár egyelőre valóban nem hajlandó meghosszabbítani a szerződését, ő az idény végéig mindenképpen számol vele.

„A közönség nem hallgatott rám – állapította meg kissé keserűen Xavi. – A publikum szuverén, bármit megtehet, de azt is látni kell, hogy Dembélé nem tört össze, bejöttek a cselei, indított egy olyan akciót, aminek góllal kellett volna végződnie. S a füttyszó végül átalakult tapssá. Azt hiszem, ezt az emléket kell megőriznie erről a mérkőzésről.”

„Az embereknek szabadságukban áll kifejezni nemtetszésüket – ezt már Gerard Piqué tette hozzá. – De azt is tudniuk kell, hogy ha fütyülnek, miközben nálunk van a labda, azzal egyáltalán nem szolgálják a csapat érdekeit. Megértem a dühüket, de jó lenne, ha a kinyilvánításával megvárnák a meccs végét, addig pedig teljes erővel támogatnák a csapatot.”

Xavi beszélt a Barca egyik új szerzeményéről, Ferran Torresről is, aki bár berúgott egy tizenegyest, kihagyott három nagy gólhelyzetet csütörtök este.

„A Barcelona mezét eleinte bizony hajlamosak vagyunk nehezebbnek érezni, mint egy másik mezt. Emlékszem, hasonló volt a helyzet Luis Suárezzel is az érkezése után, úgy tűnt, elfelejtette magával hozni a góljait. Aztán tudjuk, mi történt. Boldog vagyok, hogy van egy Ferran Torresünk, csak idő és türelem kérdése, hogy elkezdje rugdosni a gólokat. Tudja, hogy feltétel nélkül bízunk benne, és hát végül is az ő góljának köszönhetjük a csütörtöki döntetlent. Persze emészti magát, mérges, de ígérhetem, az edzői stáb gondoskodni fog arról, hogy a következő mérkőzésre elfelejtse a kihagyott helyzeteket.”

„Az első félidőben megmutattuk, hogy képesek vagyunk a Barcelona szintjén futballozni, a másodikban viszont nagyon visszahúzódtunk, beszorultunk, ezen változtatni kell – értékelt Luciano Spalletti, a Napoli vezetőedzője. – Van mit tanulnunk ebből a mérkőzésből. Amit egyes időszakokban nyújtani tudtunk, arra képesnek kell lennünk a teljes kilencven perc során.”

„Csodálatos érzés gólt szerezni a Camp Nou-ban! – lelkendezett Piotr Zielinski, a nápolyiak lengyel középpályása. – Jó eredményt értünk el, de a második mérkőzésen még többre lesz szükség. Valami azt súgja, hogy egészen más meccs lesz, mint amilyen ez volt.”

Ousmane Dembélé magányossága a Camp Nou-ban (Fotó: AFP)
Ousmane Dembélé magányossága a Camp Nou-ban (Fotó: AFP)

EURÓPA-LIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
ELSŐ MÉRKŐZÉS
FC Barcelona (spanyol)–Napoli (olasz) 1–1 (0–1)
Barcelona,
Camp Nou, 73 525 néző. Vezette: Kovács I. (romániai)
Barca: Ter Stegen – Mingueza (Dest, 81.), Eric García, Piqué, Jordi Alba – F. de Jong (Busquets, 65.), Pedri, Nico González (Gavi 65.) – Adama Traoré (O. Dembélé, 65.), Aubameyang (L. de Jong, 84.), Ferran Torres. Vezetőedző: Xavi
Napoli: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, Juan Jesus – Anguissa (Malcuit, 84.), Fabián – Elmasz (Mário Rui, 84.), Zielinski (Demme, 80.), L. Insigne (Unasz, 72.) – Osimhen (Mertens, 80.). Vezetőedző: Luciano Spalletti
Gólszerző: Ferran Torres (59. – 11-esből), ill. Zielinski (29.)

A visszavágót február 24-én játsszák le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik