Káosz a Dinamónál az ETO elleni meccs előtt

Vágólapra másolva!
2010.08.09. 14:22
null
Zajec a Győrt még megfigyelhette, de hétfőn menesztették (Fotó: Action Images, archív)
A Dinamo Zagreb labdarúgóklubja hivatalos honlapján bejelentette, hogy a vezetőedző Velimir Zajec nem folytatja munkáját a csapatnál.

Zajec a Siófok ellen megtekintette a Győri ETO csapatát vasárnap – úgy értékelt, hogy a zágrábiakat a BL selejtezőjében búcsúztató moldovai Sheriff erősebb Pintér Attila csapatánál –, és arra készült, hogy ma edzést vezényel csapatának.

„Menesztés? Nem tudok semmi ilyesmiről. Megnéztem az El-meccsek előtt a Győrt, most pedig az edzésre készülök” – nyilatkozta a Vecernji Listnek Zajec.

Ehhez képest hiába készült, mert az ügyvezető Zdravko Mamic délben bejelentette, hogy már nem ő a Dinamo trénere…

„Vállalom a felelősséget a döntésért, de ez nem mehetett így tovább. Velimir Zajec már nem a Dinamo edzője, ezt egy hatórás tanácskozás után határoztuk el. Döntésünk egységes volt, új edzőt keresünk. Már a Koper elleni selejtezőn tisztán látszott, hogy baj van a csapattal, mostanra betelt a pohár. Még nem tudom, ki lesz az utód, nem szűkítettük a jelöltek listáját. Én álltam Zajec mellett, az én javaslatomra nevezték ki, de beismerem, hibáztam. Még nem beszéltünk vele, nem tudtuk elérni Magyarországon” – mondta az ügyvezető.

A Győri ETO augusztus 19-én hazai pályán kezd a Dinamo Zagreb ellen az Európa-liga playoffkörében, a visszavágót augusztus 26-án a zágrábi Makszimirban rendezik.

A Vecernji List információi szerint a Sibenikkel kitűnő munkát végző Branko Karacic lehet Zajec utódja, de elképzelhető az argentin Osvaldo Ardiles szerepvállalása is. A Dinamo edzéseit az utód kinevezéséig Sreten Cuk másodedző vezeti.

Érdekesség, hogy a DVSC kupaellenfele, a bolgár bajnoki címvédő Liteksz Lovecs is edzőt váltott a BL-kiesés után: csütörtökön menesztette vezetőedzőjét, Angel Cservenkovot. Utódjaként a Liteksz ifjúsági csapatának edzőjét, Petko Petkovot nevezték ki. A Liteksz 4–2-es összesítéssel búcsúzott a szlovák bajnok Zilinával szemben a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik