A sírból hozták vissza Dzsudzsákék a meccset Lille-ben

Vágólapra másolva!
2011.02.17. 20:55
null
Dzsudzsákék (balra) a sírból hozták vissza a meccset Lille-ben (lequipe.fr)
A labdarúgó Európa-liga esti programjának egyik legnagyobb érdeklődéssel várt találkozója a francia listavezető Lille és a holland éllovas PSV összecsapása volt a Métropole-ban. Az első félidőben a franciák kétgólos előnybe kerültek, és amikor már úgy tűnt, hogy a visszavágó előtt eldőlhet a továbbjutás, jött a hajrá, amelyben egy perc alatt egyenlítettek Dzsudzsákék. A magyar játékos végigjátszotta a mérkőzést. 

Az Európa-liga csütörtöki játéknapjának legnagyobb rangadóját a francia bajnoki éllovas Lille és a holland listavezető PSV játszotta egymás ellen. A találkozónak magyar szempontból is különös pikantériát adott, hogy Dzsudzsák Balázs, az eindhoveniek szélsője iránt januárban élénken érdeklődtek a franciák, de honfitársunk végül a PSV-vel hosszabbított.

A Lille elsősorban a francia Ligue 1-re helyezi a figyelmet, ezért a PSV ellen a bajnokikon bevetett csapathoz képest több helyen eltérő gárda állt fel, így például Gervinho, Hazard és Mavuba is csak a cserepadon kapott helyet.

Ennek ellenére a PSV nem igazán tudott mit kezdeni ellenfelével az első félidőben, hiába volt nála többet a labda, a franciák második sorukkal is eredményesen tudtak játszani. Idrissa Gueye már a hatodik percben megszerezte a vezetést a Lille-nek: az első hazai szöglet után röviden fejelték ki a vendégek a labdát, ami Gueye elé került, aki a tizenhatos előteréből védhetetlenül bombázott a jobb alsóba. (1–0)

Tíz perccel később Marcus Berg egyenlíthetett volna, de nagy helyzetben blokkolták. Dzsudzsák Balázs tette a dolgát becsülettel, de ezúttal ő sem tudta felpörgetni csapatát. Félóra elteltével már kettővel vezetett a hazai gárda: a csapatkapitányi karszalagot viselő Mathieu Debuchy ment el a jobb oldalon, majd középre adott, és az üresen érkező De Melo a kapu közepébe bólintott. (2–0) Ezzel a szünetben magabiztosan vezettek a franciák.

A folytatásban sokáig csendesen csordogált a mérkőzés, a Lille-nek így is több lehetősége lett volna a harmadik gól megszerzésére, valószínűleg a párharc is eldőlt volna. Fred Rutten kettős cserével próbálta meg felfrissíteni csapatát az utolsó húsz percre. Az eindhoveniek nagyobb sebességre kapcsoltak, aminek meglett az eredménye, ugyanis egy perc alatt egyenlítettek.

A 83. percben Ola Toivonen emelt kapura, a lécről visszapattanó labda Wilfred Bouma elé került, aki közelről nem hibázott (2–1). Alig ocsúdtak fel a kábulatból a francia szurkolók, amikor már döntetlent mutatott az eredményjelző. Gyors támadás végén Toivonen indult meg, a tizenhatoshoz érve pedig kilőtte a jobb alsót. (2–2)

Ezután még a győztes gólt is megszerezhették volna a vendégek, de Dzsudzsák tiszta helyzetben lövés helyett beadást választott. Így is a sírból hozta vissza a meccset a PSV, a Lille pedig nagy esélyt szalasztott el, mert így még izgalmas visszavágóra van kilátás.

A keddi játéknap összes eredményét itt olvashatják.

LILLE–PSV 2–2

 

 

EURÓPA-LIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
LILLE (francia)–PSV (holland) 2–2
Lille, Métropole. V: Tudor (román)
LILLE: Landreu – Debuchy (Beria, 76.), Chedjou, Rozenhal, Emerson – Vandam (Cabaye, 70.), Dumont, Gueye – Frau (Gervinho, 83.), De Melo, Obraniak
PSV: Isaksson – Manolev, Rodríguez, Bouma (Marcelo, 86.), Pieters – Hutchinson, Toivonen, Engelaar (Wuytens, 67.) – Lens (Bakkal, 67.), Berg, Dzsudzsák
G.: Gueye (6.), De Melo (31.), ill. Bouma (83.), Toivonen (84.)

 

LILLE–PSV: PERCRŐL PERCRE
1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.
A hazaiaknál több kulcsember (Gervinho, Hazard, Mavuba) is csak a kispadon kapott helyet.
2. perc: Landreu szedett fel Berg elől egy indítást.
4. perc: Dzsudzsák húzta meg a bal oldalon, beadását szögletre mentették a franciák.
6. perc: Vezet a Lille! Az első hazai szöglet után röviden fejelték ki a PSV játékosai a labdát, ami Gueye elé került, aki a tizenhatos előteréből védhetetlenül bombázott a jobb alsóba. Isaksson nem sokat láthatott a lövésből. 1–0
8. perc: Dzsudzsák szabadrúgása után tisztáznak a franciák.
A Lille esetében meg kell jegyezni, hogy a klub elsősorban a francia Ligue 1-re figyel, hiszen 1954 óta először bajnok lehet. A PSV ellen a bajnokikon bevetett csapathoz képest több helyen eltérő gárda áll fel, ami javíthatja a hollandok esélyeit.
10. perc: A PSV eddig nem sok veszélyt tudott teremteni a franciák kapuja előtt, a Lille pedig most már nyugodtan játszhat az előny birtokában.
13.perc: Obraniak kapott sárgát, amiért keményen támadta Isakssont.
16. perc: Dzsudzsákhoz került vissza szerencsével a labda a tizenhatos bal sarkánál, ám ezúttal korántsem találta el olyan jól, mint a finnek ellen, ám így is nem sokkal lőtt a bal alsó mellé.
16. perc: Jobb oldali holland szöglet után a hosszún érkező Berg elé került a labda, akit nagy helyzetben blokkoltak a hazaiak. Ezek a PSV percei voltak.
20. perc: Az utóbbi percek mezőnyjátékkal teltek el.
„Gyors és piszok erős labdarúgók alkotják a Lille-t, nyilván nem egyszerű számunkra kedvező eredményt elérni a pályáján, amely ráadásul borzalmas állapotban van, úgy hallottuk, ki is cserélik a gyepet – de csak a mi meccsünk után, természetesen – mondta Dzsudzsák a Nemzeti Sportnak a találkozó előtt.
24. perc: Vandam szerzett labdát a Lille térfelén, majd jó harmincról próbálkozott, de lövése a kapu fölé szállt.
25. perc: Fraunak sem kellett sokkal több, a tizenhatos előteréből tüzelt, nem sokkal a jobb alsó mellé.
29. perc: Pieters szabadrúgása után Gueye vétette el a labdát, ami Berg elé került, de a PSV támadója nem tudott élni a lehetőséggel.
31. perc: Már kettővel vezet a Lille! A csapatkapitányi karszalagot viselő Debuchy ment el a jobb oldalon, majd középre adott, és az üresen érkező De Melo a kapu közepébe bólintott. 2–0
36. perc: Dzsudzsák okozott bonyodalmat a francia tizenhatos bal oldalánál, levitte az alapvonalig, majd centerezése után csak nagy nehézségek után tudták kivágni a labdát a hazaiak.
41. perc: Dzsudzsák a tizenhatos bal csücskétől tekert középre, a megpattanó beadásra a hosszún Berg érkezett, de már nem tudott ellőni a szöget jól záró Landreu mellett.
43. perc: Többet van a PSV-nél a labda, de nem igazán veszélyes.
45. perc: Véget ért az első félidő. A Lille megérdemelten vezet 2–0-ra.
46. perc: Folytatódott a játék. Nem történt csere egyik oldalon sem.
47. perc: Egy kontra végén Chedjou lőtt a tizenhatoson belülre érve, de nem találta el a kaput.
50. perc: Az első gólhoz kísértetiesen hasonló szituáció, csak a végeredmény más: röviden szabadítottak fel a vendégek, érkezett Dumont, de nem találta el a bal alsót, pedig Isaksson állva nézte a lövést.
51. perc: Frau sárgult be egy elkésett belépő után.
53. perc: Pieters révén már a hollandoknak is van lapjuk.
57. perc: Frau szerzett labdát, majd befelé cselezett, a 16-osról lőtt, de nem találta el a bal felsőt.
Egy újabb francia góllal az egész párharc eldőlhetne.
61. perc: Berg kísérlete után védett Landreu.
66. perc: Engelaar kapott lapot lerántásért.
67. perc: Kettős csere a PSV-nél: Lens és Engelaar helyett Bakkal és Wuytens.
69. perc: Landreu védett a jobb alsónál, majd kontrázott a Lille, a végén azonban a hátra érő hollandok tisztázni tudtak.
70. perc: Cabaye lépett pályára Vandam helyén.
Ami a Lille hazai erejét illeti, Rudi Garcia együttese tizenegy tétmérkőzés óta veretlen a Stade Métropole-ban, két döntetlen mellett kilencszer győzött, és 28 szerzett gól mellett mindössze kilencet kapott – nagyon úgy tűnik, a sorozat folytatódik.
75. perc: Obraniak lövését tolta nagy nehézségek árán szögletre Isaksson.
76. perc: Debucht Beria váltotta.
79. perc: Rozenhal kapott sárgát. A megítélt szabadrúgást Dzsudzsák végezte el, de beadását lehúzta Landreu.
83. perc: Szépített a PSV! Toivonen emelt kapura, a lécről visszapattanó labda Bouma elé került, aki közelről nem hibázott. 2–1
83. perc: Gervinho jött be a hajrára Frau helyére.
84. perc: Már egyenlő az állás! Egy gyors kontrával Toivonen indult meg, a tizenhatoshoz érve pedig kilőtte a jobb alsót. 2–2
86. perc: Marcelo állt be a gólt szerző Bouma helyére.
88. perc: Chedjou is besárgult.
90. perc: Három a kettő ellen indultak a hollandok: Dzsudzsák azonban a végén lövés helyett beadást választott – vesztére.
93. perc: Három perc hosszabbítás után véget ért a mérkőzés, a sírból hozta vissza a meccset a PSV, így izgalmas visszavágóra van kilátás.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik