World Urban Games: a sport forradalma – képgaléria

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2019.09.14. 23:20
Elképesztő érdeklődés mellett zajlanak a World Urban Games eseményei: a nemzetközi sportéletben először rendezik meg az új generációs olimpiai sportágak világjátékát, s nagy büszkeség, hogy éppen Budapesten.
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

Általános nemzetközi vélemény, hogy a WUG otthon van nálunk, sőt nem is lehetne jobb helyen...

„Budapest e napokban forradalmat robbant ki a sportvilágban, nem véletlenül kerülnek be az olimpia programjába ezek a sportágak – nyilatkozta Fürjes Balázs, a World Urban Games szervezőbizottságának elnöke. – Ez az új irány: lebontani az akadályokat, a sportot behozni a városba, közel vinni az emberekhez. Szabaddá tenni a belépést, egész napos családi élményt kínálni, miközben a nézők nem puszta szemlélők, hanem résztvevők, akik minden sportot ki is próbálhatnak. Megfigyelőként részt vesz az eseményen a NOB, a tokiói és a párizsi olimpia szervezőbizottsága. Budapest úttörő munkát végez, és ismét bebizonyítja, hogy valóban a világ egyik legfontosabb sportfővárosa.”

A résztvevők pedig természetesen élvezik fővárosunk szépségeit, a breaktánc zsűrijének egyetlen hölgy tagja, a francia Hurricane így fogalmazott: „Nagyon érdekes, hogy fesztiválkeretek között rendezték meg ezt a versenysorozatot. Ráadásul sok nézőt vonzanak a breaktánc küzdelmei, amelyek színvonala kifejezetten magas.”

Nagyon népszerű a közönség körében a repülőkorong, ezen belül is hódít a freestyle frizbi, amely igazi utcai sportág, amelyhez egy mindössze 5x5 méteres terület kell. Semmi sem népszerűbb azonban a magyar sikereknél, ezt a 3x3 magyar U23-as kosárválogatott is bizonyította. A mieink közül a nők Ukraja ellen aratott 18–7-es sikerrel kezdték a csoportküzdelmet, majd a lengyeleket lépték le 12–8-ra. A férfiak 22–14-es vereséget szenvedtek a fehéroroszoktól, de még lapzártánkkor is játszottak egy mérkőzést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik