Vívás: újabb három magyar érem Egerben a kerekesszékes-vk-n

Vágólapra másolva!
2022.11.19. 18:38
null
Tarjányi István (Fotó: Pusztai Sándor/Kelet-Magyarország)
A csütörtöki egy és a pénteki három után szombaton is három érmet nyertek a mieink a kerekesszékes vívók paralimpiai kvalifikációs sorozatának első világkupa-állomásán, Egerben.

 

Férfi kardban, a B-kategória 23 fős mezőnyében győzött Tarjányi István, aki a döntőben 15:11-re verte meg a lengyel Adrian Castrót.

Második lett ugyanebben a fegyvernemben, az A-kategóriában Osváth Richárd. A háromszoros paralimpiai ezüstérmes vívó egy nappal korábban a legjobbnak bizonyult a tőrözők között, ezúttal a fináléig hibátlanul menetelt, majd ott 15:13-ra kapott ki a brit Piers Gullivertől.

Női tőrben Hajmási Éva (A-kategória) a harmadik helyen zárt.

A csütörtöki nyitányon Veres Amarilla – aki tavaly Tokióban aranyérmes volt a paralimpián – harmadikként végzett párbajtőrben (A-kategória). Pénteken a tőrben diadalmaskodó Osváth mellett Hajmási és Madarászné Mező Boglárka szerzett még érmet, előbbi a női kard A, utóbbi ugyanezen fegyvernem B kategóriájában lett harmadik.

Vasárnap csapatküzdelmekkel zárul az IWAS kerekesszékes vívó világkupa, amelyet közel három év szünet után rendez meg ismét a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik