Vívás: Szatmári sikerét hozta a kardozók 2. MK-fordulója

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2020.12.05. 15:26
null
Szatmári András (Fotó: Dömötör Csaba, 2019)
Az első fordulóban az elődöntő jelentette a végállomást Szatmári András számára, a másodikban, szombaton viszont már győzni tudott a 2017-es egyéni világbajnok.

 

A Magyar Kupa 1. fordulójában nagyon vártuk a Szatmári András–Szilágyi Áron összecsapást, pláne, hogy hosszú-hosszú hónapok után léphettek pástra a legjobbjaink, ám november elején ez az asszó már az elődöntőben létrejött, mert Szatmárinak a csoportmeccsek során becsúszott egy vereség, így idő előtt találkozott a két klasszis.

Akkor Szilágyi nyert, s aztán a versenyt is megnyerte – Szatmárit meg fűtötte a visszavágás lehetősége.

És ezért szombaton, a Magyar Kupa 2. fordulójában mindent meg is tett a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban: hibátlanul vette a csoportmérkőzéseket (Szilágyi is), így a két legjobbunk a csoportasszók utáni rangsor első két helyére került, ez meg borítékolta, hogy csak a döntőben köthet be egymás ellen Szatmári és Szilágyi.

Már persze akkor, ha addig hibátlanul veszik az akadályokat.

Szatmári ezt meg is tette, ám Szilágyi az elődöntőben kikapott Gémesi Csanádtól (15–13-ra), így ezúttal az „álomasszó” nem valósult meg – a fináléban Gárdos Gábor tanítványa magabiztosan győzte le Gémesi Csanádot (15–7)

MAGYAR KUPA, 2. FORDULÓ
Kard, egyéni
Férfiak:
1. Szatmári András (MTK), 2. Gémesi Csanád (GEAC), 3. Szilágyi Áron (Vasas SC) és Kaiser Balázs (UTE)
Nők: 1. Márton Anna (MTK), 2. Szűcs Luca (BVSC), 3. 3. László Luca (UTE) és Katona Renáta (Vasas)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik