Vívás: Muhari Eszter bronzérmes a dohai GP-viadalon

Vágólapra másolva!
2023.01.29. 17:27
null
Egy tuson múlott Muhari döntője (Fotó: Árvai Károly - archív)
Egyetlen tuson múlott a döntő, ám Muhari Eszter is nagyot alkotott a párbajtőrözők dohai Grand Prix-versenyén azzal, hogy bronzérmet szerzett.

 

Két magyar lépett pástra a női párbajtőrözők dohai Grand Prix-viadalának főtábláján, ám azt már a rajt pillanatában láthattuk, ha Kun Anna és Muhari Eszter sikerrel veszi az első két kört, egymással ellen köthet be a nyolc közé jutásért.

Sikerrel vette mindkét lány az első két asszóját, így jöhetett a magyar párharc a nyolcaddöntőben, ahol ezúttal a fiatalabbik, vagyis Muhari Eszter diadalmaskodott.

Aztán az Amerikában tanuló 20 esztendős lány itt nem állt meg, a négy közé is bejutott, és az elődöntőben is csak aranytussal kapott ki a brazil Nathalie Moellhausentől.

A férfiak között Siklósi Gergely szerepel(t) nagyszerűen: Dancsházy-Nagy Tamás tanítványa győzött az elődöntőben – a finálét 18.05-kor rendezik Dohában.

GRAND PRIX-VERSENY, DOHA
Párbajtőr. Egyéni. Nők. A 32 közé jutásért:
Kun–Ketkar (amerikai) 15:10, Muhari–Navarria (olasz) 15:13. A 16 közé jutásért: Kun–Louis Marie (francia) 15:13, Muhari–Luty (francia) 15:12. Nyolcaddöntő: Muhari–Kun 15:11. Negyeddöntő: Muhari–Fiamingo (olasz) 15:9. Elődöntő: Moellhausen (brazil)–Muhari 9:8

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik