Decemberi sérülése után Márton Annának csak az alternatív kezelésekkel maradt esélye a tokiói részvételre (Fotó: Tumbász Hédi)

 

 

„Gyors és jó ütemű a javulás, de még nyilván egyáltalán nem vagyok százszázalékos" – nyilatkozta hétfőn az M4 Sport Sporthíradójában a világbajnoki bronzérmes vívó, aki bevallotta, őt és az orvosokat is meglepte milyen szépen gyógyul, különösen annak fényében, hogy volt, aki szerint ilyen sérüléssel nem fog tudni vívni. A vívónő elülső keresztszalag-szakadást szenvedett a decemberi ob-n.

Az MTI felidézte, az egyéniben Európa-bajnoki második Márton Anna a műsorban arról is beszélt, hogy választania kellett a műtéti beavatkozás, vagy a most alkalmazott kezelés között, de ez igazából nem volt számára kérdés, mivel csak utóbbival volt esélye a tokiói szereplésre.

„Az összes élsportoló az én helyemben ezt az utat választotta volna" – jegyezte meg a távirati iroda által idézett 25 éves kardozó, hozzátéve, tisztában van azzal, hogy van kockázata a versenyzésnek, edzésnek, éppen ezért nem „ész nélkül” dolgozik, és rengeteg segítséget kap az orvosoktól, masszőrtől, gyógytornásztól minden nap.

Márton Anna már az egy héttel ezelőtt rendezett Magyar Kupa-fordulóban pástra lépett a csapatversenyben és a jövő heti, budapesti világkupán is ott lesz, amelyen eldől, hogy részt vehet-e a magyar válogatott a nyári játékokon. Mint mondta, szeretne hasznos tagja lenni a világkupán is az együttesnek, és úgy érzi, társainak is szükségük van arra, hogy ott legyen velük.