Vívás: Márton Anna nyolcadik a belgiumi vk-n

Vágólapra másolva!
2023.03.18. 16:36
null
Márton Anna (MTI, archív)
Nyolc magyar lépett pástra Sint-Niklaasban a női kardozók világkupa-viadalán, a legmesszebbre Márton Anna jutott, ő a negyeddöntőben búcsúzott.

 

 

A legutóbbi világkupaverseny nem is sikerülhetett volna jobban a számunkra: két héttel ezelőtt Athénban Battai Sugár Katinka végzett az első helyén.

Sint-Niklaasban sajnos már a 32 között búcsúzott Dávid László tanítványa – ugyanitt esett ki Pusztai Liza, aki akárcsak Athénban, ezúttal is Olha Harlantól kapott ki.

Az ukránok klasszisa két hete Pusztai legyőzése után a döntőig menetelt, ott egyetlen tussal nyert ellene Battai.

Mindezt csak azért említettük, mert Sint-Niklaasban is összetalálkozott Harlan egy másik magyarral Pusztai után, s ezúttal is egy tussal kapott ki. Belgiumban Márton Anna volt az „elkövető”, ezzel a győzelemmel jutott nyolc közé Gárdos Gábor tanítványa (ebben a körben kapott ki Szűcs Luca, aki előtt azonban le a kalappal, hiszen a 20 esztendős kardozó legjobb vk-eredményét érte el azzal, hogy a 16 közé jutott) – sajnos a négy közé kerülésért ő volt a szenvedő fél, a létező legkisebb különbségű vereséget szenvedett a kínai Sao Ja-csitől.

Így a mieink közül Márton Anna jutott a legmesszebbre Belgiumban, a nyolcadik helyen végzett, és ne feledjük, a sérülése és a szülése utáni februári visszatérése óta immár második alkalommal végzett a nyolc között.

Vasárnap Sint-Niklaasban a csapatviadalt rendezik, a mieink Battai Sugár Katinka, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállításban veszik fel a harcot a vetélytársakkal, és a nyolcaddöntőben a Hongkong–Lengyelország párharc győztesével kezdik a versenyt.

 

VILÁGKUPAVERSENY, SINT-NIKLAAS
Kard. Nők. Egyéni. A 32 közé jutásért:
Márton–Hramova (bolgár) 15:8, Pusztai–Tranquille (francia) 15:10, Szűcs–Cieslar (lengyel) 15:13, Spiesz–Takasima (japán) 15:11, Battai–Keszei 15:8, Ciaraglia (olasz)–Katona 15:12, Tartakovsky (amerikai)–László 15:2.
A 16 közé jutásért: Márton–Criscio (olasz) 15:10, Szűcs–Mormile (olasz) 15:14, Gkountoura (görög)–Battai 15:8, Harlan (ukrán)–Pusztai 15:8, Martin-Porugues (spanyol)–Spiesz 15:6.
Nyolcaddöntő: Márton–Harlan 15:14, Georgiasou (görög)–Szűcs 15:11. Negyeddöntő: Sao Ja-csi (kínai)–Márton 15:14

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik