Vívás: három férfi tőrözőnk jutott főtáblára a puszani GP-n

Vágólapra másolva!
2023.03.18. 08:55
null
Szemes Gergőnek ezúttal pástra kellett lépnie a selejtezőben(Fotó: Nemzeti Sport, archív)
Négy magyar lépett pástra a tőrözők puszani Grand Prix-viadalának férfi selejtezőjében, hárman kvalifikálták magukat a főtáblára.

 

Legutóbb még kiemelt volt, mostanra viszont már kicsúszott a világranglista legjobb 16 helyezettje közül Szemes Gergő, így aztán az FTC tőrözője pástra lépett a puszani Grand Prix-viadal selejtezőjében – másik három magyarral.

Hogy Szemes Gergő kiváló vívó, azt a csoportmeccsek során is bizonyította, mert bár egy vereséget összeszedett a hat ötös asszóban, még így is nagyszerű mérleggel zárt, és valóban zárt is ezen a napon, hiszen biztossá tette helyét a legjobb 64 között.

Dósa Dánielre (aki a 17. lett a csoportmeccsek után felállított rangsorban, és a főtáblára közvetlenül csak az első 16 jut…), Tóth Gergelyre és Frűhauf Benjáminra azonban vártak az egyenes kieséses asszók is, mindez Dósának és Tóthnak nem is okozott gondot, így vasárnap a főtáblán három magyar köthet be.

Mármint a férfiak között, mert a női mezőnyben is lesz magyar, Kondricz Kata indult csak a mieink közül Dél-Koreában, ő a pénteki selejtezőből kvalifikálta magát a 64 közé.

GRAND PRIX-VERSENY PUSZAN
Tőr. Férfiak. Egyéni. A csoportmérkőzéseken:
Szemes Gergő 5 győzelem/1 vereség, Dósa Dániel 5/1, Tóth Gergely 3/3, Frűhauf Benjámin 2/4. A 96 közé jutásért: Tóth–Dzsung Si Van (dél-koreai) 15:13. Csen Csi-csie (tajvani)–Frűhauf 15:13. A 64 közé jutásért: Dósa–Szuzumura (japán) 15:14, Tóth–Siess (lengyel) 15:9

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik