Vívás: a kilencből nyolc magyar folytathatja a női kardozók belgiumi vk-viadalán

Vágólapra másolva!
2023.03.17. 17:26
null
Battai Sugár Katinka magyar vívó ellen folytatja a főtáblán (Fotó: Török Attila, archív)
Remekül kezdtek női kardozóink Sint-Niklaasban: a kilencből mindössze egy vívónk búcsúzott a selejtezőben.

Nemigen fordult elő még ilyen, vagy ha mégis, nem mostanság és nagyon ritkán: a kifejezetten erős mezőnyű világkupaversenyen Sint-Niklaasban ugyan nem volt magyar a kiemeltek között (a világranglista legjobb 16 vívója mindig felmentést kap a selejtező alól), a pástra lépő kilenc magyarból nyolc viszont sikerrel vívta meg az első napot.

Tették ezt a mieink úgy, hogy a kilencből öten (Katona Renáta, Pusztai Liza, Márton Anna, Battai Sugár Katinka, Spiesz Anna) már rögtön a csoportasszók után kvalifikálták magukat a főtáblára, a további négyből pedig három (Szűcs Luca, László Luca, Keszei Kira) az egyenes kieséses szakaszból tette meg ugyanezt.

Folytatás szombaton a 64 között tehát nyolc magyarral – sajnos egyiküktől biztosan elbúcsúzunk már az első kanyarban, hiszen a főtáblán a 32 közé jutásért Battai Sugár Katinka és Keszei Kira egymás ellen köt be.

VILÁGKUPAVERSENY, Sint-Niklaas
Kard. Nők. Egyéni. A csoportmérkőzéseken:
Katona Renáta 6 győzelem/0 vereség, Pusztai Liza 6/0, Márton Anna 5/1, Battai Sugár Katinka 5/1, Spiesz Anna 5/1, Keszei Kira 5/1, Szűcs Luca 4/2, László Luca 4/2, Beviz Dorottya 3/3. A 96 közé jutásért: Szűcs–Baldini (olasz) 15:4, László–Thurgood (kanadai) 15:11, Montoya (spanyol)–Beviz 15:8. A 64 közé jutásért: Szűcs–Boudiaf (algériai) 15:11, Keszei–Mihajlova (bolgár) 15:6, László–Csang Hszin-jü (kínai) 15:9

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik