Vitorlázás: utoljára szerepeltek együtt a hajóosztályban Gyapjasék

MTI, N. T.MTI, N. T.
Vágólapra másolva!
2021.03.17. 22:32
Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor számára az utolsó közös szereplés volt a portugáliai Vilamourában szombaton zárult világbajnokság a vitorlázók 470-es hajóosztályában.

A fivérek az M1 aktuális csatornának kiemelték: a 470-esek férfi versenyszáma megszűnik, a jövő évtől vegyespárosok versenyeznek majd.

„Mi ketten nem fogjuk együtt 470-esben Magyarországot képviselni nemzetközi versenyen. Úgy zártuk ezt a pályafutást, hogy visszagondolva jó érzések lesznek bennünk” – fogalmaztak.

Megemlítették: szerették volna az ötéves felkészülést olimpiai szerepléssel megkoronázni, ám erről lemaradtak. A magyar páros nyolcadikként zárt, a japán fővárosba megszerezhető egyetlen indulási jog a portugál testvérpáré, Diogo és Pedro Costáé lett, akik a második helyen fejezték be a vb-t. Mint elmondták, rengeteg szép pillanatot éltek át, így elégedettek és boldogok a világbajnokság alakulásával együtt is.

A jövő kapcsán konkrétumról nem tudtak beszámolni, de mint elárulták, a tervezés már zajlik a folytatás mikéntjéről, a lehetséges szóba jövő hajóosztályokról. Kiemelték ugyanakkor, hogy Magyarországon nem volt női 470-ezés, így hátrányban lesznek azokhoz a nemzetekhez képest, ahol jó női egység is van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik