Vitorlázás: két futam után Berecz vezet a finn Eb-n

Vágólapra másolva!
2021.04.12. 19:08
null
Berecz Zsombor (Fotó: Berecz Zsombor Média – archív)
Két futam után címvédőként vezet a finn osztály Európa-bajnokságán Berecz Zsombor, aki egy negyedik és egy ötödik helyet szerzett hétfőn.

 

Berecz Zsombor elvitte a kupát Vilamourába, de szíve szerint hazahozná újra. A finn osztály magyar versenyzője címvédőként érkezett a kontinensbajnokságra, s bár eredendően nem tervezte, hogy részt vesz rajta, végül azért változtatta meg a terveit, mert májusban Portugáliában rendezik meg a világbajnokságot is.

„Viszem magammal a tavaly elnyert kupát, de persze jó lenne újra hazahozni” – nyilatkozta a verseny rajtja előtt a vitorlás szövetség honlapjának Berecz, aki elárulta, nem az első számú hajójával indul (az már konténerben van), és edzővitorlákkal, de ezzel együtt bízik magában.

A verseny érdekessége, hogy sem itt, a kontinensviadalon, sem a világbajnokságon nem rendeznek éremfutamot – a hírek szerint a finn osztály mezőnyének kérésére, bár Berecz azt mondta, ő biztosan nem kérte, mert ő szereti, ha az utolsó pillanatig izgalmas a küzdelem.

Nos, Berecz már az első napon sem bízott semmit a véletlenre, az utóbbi időben őt jellemző kiegyensúlyozottsággal – ami mára a védjegyévé vált – egy negyedik és egy ötödik helyet szerzett, amivel két futam után vezet az összetettben.

FINN EURÓPA-BAJNOKSÁG, VILAMOURA
Az állás 2 futam után:
1. Berecz Zsombor (magyar) 9 helyezési pont, 2. Ramshaw (kanadai) 11, 3. Wetherel (brit) 17

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik