Vitorlázás: Érdi Mária fantasztikus hajrával Eb-bronzérmes

Vágólapra másolva!
2023.03.17. 17:00
null
Érdi Eb-bronzérmes(Fotó: Cserta Gábor)
Érdi Mária bronzérmet nyert a vitorlázó ILCA (Laser) Európa-bajnokságon az olaszországi Andorában.

 

Az olimpiai hajóosztály nyílt Eb-jén a tavaly vb-ötödik Érdi nagyszerűen „hajrázott”, a selejtezőfutamok után a 19. helyen került az Arany-csoportba, ahol kiegyensúlyozott teljesítménnyel felért a dobogóra. Sorrendben ötödik, hatodik, újra ötödik, negyedik, végül pedig első helyen ért célba.

Az aranyérmet a holland Marit Bouwmeester szerezte meg (32 helyezési pont), míg a portugál színekben versenyző Vasileia Karachaliou (50) lett az ezüstérmes. Érdi ugyanennyivel végzett a harmadik helyen a viadal honlapja szerint.

„Régóta tudom, hogy képes vagyok ilyen teljesítményre. Sőt azt is tudom, hogy képes vagyok nyerni. Most is inkább az bosszant egy picit, hogy egy hajszállal maradtam le az ezüstről, mivel ugyanannyi pontom lett, mint a portugál riválisomnak, de ezt most így is óriási dolognak tartom” – idézte sajtós csapata a magyar érmest.

A világversenyeket figyelembe véve az Európa-bajnoki bronz Érdi Mária eddigi legjobb felnőtteredménye.

A férfiaknál a tavaly Eb-negyedik Vadnai Jonatán – aki futamgyőzelmet is aratott – a 11. lett, az Eb-sorrendet tekintve azonban nyolcadik, mivel három ausztrál vitorlázó is előtte végzett. Testvére, a kétszeres olimpikon Benjamin a 23. helyen zárta az Eb-t.

A három magyar hajós számára az év főversenye az augusztusi olimpiai kvalifikációs világbajnokság lesz Hágában, ahol a párizsi kvóták csaknem felét kiosztják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik