Világjátékok: mintegy 120 magyar lehet Birminghamben

Vágólapra másolva!
2021.12.07. 13:06
Jelen állás szerint Magyarország – a kísérőkkel együtt – mintegy 120 fős delegációval vehet részt jövőre az egyesült államokbeli Birminghamben sorra kerülő Világjátékokon.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) keddi közleményből az is kiderült, hogy a házigazda amerikai város felkészült a multisport-eseményre, amelyet a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztottak.

„Már most tele van a város a Világjátékok reklámjaival. Minden túlzás nélkül állítható: az amerikai házigazdák mindenre felkészültek. Ez kiderült azon az előadássorozaton, amelyen volt szerencsém részt venni. Az eseményen bemutatták az egyes sportágaknak otthont adó helyszíneket, valamint láthattuk, hogy hol lesznek elszállásolva az egyes delegációk” – mondta Vargáné Andrejkó Edina, a magyar csapat vezetője, az NVESZ főtitkára.

A csapatvezető hozzátette, a rendezők minden lehetséges forgatókönyvre felkészültek, de a járványhoz kapcsolódóan a több mint 200 nap múlva esedékes versenysorozatra még nem akarnak semmilyen protokollal előállni.

Birmingham Alabama állam legnépesebb városa. Több mint 200 ezren lakják, és van magyar kötődése is, hiszen Székesfehérvár testvérvárosa. A 2022-es világjátékokat július 7. és 17. között rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik