Videó: O'Sullivan őrületes lökés után írt történelmet

Vágólapra másolva!
2015.01.13. 19:23
Ronnie O'Sullivan, minden idők egyik legjobb sznúkerjátékosa történelmet írt Ricky Walden ellen a 2015-ös Mesterek Tornáján, a londoni Alexandra Palotában: karrierje során 775. centuryjét (százas brék) érte el, beállítva ezzel Stephen Hendry rekordját.

O'Sullivan nem panaszkodhatott a rekordbeállítás alkalmával, lévén egy ízben a sárga egyszerre bravúros és szerencsés, háromfalas elrakását követően még ő maga is mosolygott mázliján, a meccs után pedig elismerte, Fortuna nagyon erősen fogta a kezét az említett lökésnél. A címvédő 6:4-re győzött Ricky Walden ellen, a negyeddöntőben Marco Fu ellen játszik.

O'Sullivan az eddigi rekorder Stephen Hendry születésnapján érte utol riválisát, a két 775-ös csúcstartót John Higgins 565 százas brékkel követi.

„Simán beállíthattam volna már a rekordot korábban is, de elkezdtem ostoba hibákat elkövetni, mikor hajtottam a csúcsra. Végül valahogy összekapartam. Űzöm a rekordot, erre egy mázlista lökés segít hozzá!” – kommentált O'Sullivan.

Az esti mérkőzésen a rákbetegségéből (here-, majd tüdődaganat) felgyógyult Ali Carter pazar játékkal valósággal elsöpörte Barry Hawkinst, és 6:1-es sikerrel jutott tovább – a közönség felállva ünnepelte győzelmét.

SZNÚKER
MASTERS (London)

1. FORDULÓ
O’Sullivan (angol)–Walden (angol) 6:4
KÉSŐBB
Hawkins (angol)–Carter (angol) 1:6

AZ 1. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA ÁGRAJZ SZERINT
O’Sullivan (angol)–Walden (angol) 6:4
Bingham (angol)–Fu (hongkongi) 3:6
Hawkins (angol)–Carter (angol) 1:6
Robertson (ausztrál)–Milkins (angol) 6:4

Ting Csün-huj (kínai)–Perry (angol)
Allen (északír)–Higgins (skót)
Trump (angol)–Maguire (skót) 4:6
Selby (angol)–Murphy (angol) 5:6

Első, bizony, első – most már ebben a rekordkategóriában is (Fotó: Action Images)
Első, bizony, első – most már ebben a rekordkategóriában is (Fotó: Action Images)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik