A sportág 40 éves ikonja a parti (frame) harmadánál kérdezte meg, hogy mennyi pénz jár a 147-es, maximális brékért (egy brék az egyhuzamban lökött pontokat jelenti). Láthatóan csalódottan vette

tudomásul a játékvezető válaszát, hogy 10 ezer fontot kapna érte, plusz kétezret a torna legnagyobb brékje címén. O'Sullivan ezt követően a lökései között többször is visszakérdezett, hogy biztosan annyi-e a jutalom.

A maximális pontszámhoz mind a 15 piros után a legértékesebb színes golyót, a feketét kell „eltenni", majd utána növekvő sorrendben a hat színest, de O'Sullivan az utolsóelőtti pirost követően végül a második legértékesebb színeset, a rózsaszínt választotta, így végül „csak" 146 ponttal fejezte be a partit.

„Tudtam, hogy tízezer a jutalom, de azt gondolom, hogy ez kevés. Ha feljebb megy a pénzdíj, akkor majd rámegyek a 147-re" – mondta a Rakéta becenevű játékos.

A sportág legkarizmatikusabb egyéniségének tartott O'Sullivan nem először viselkedett így, ugyanis 2010-ben két-két piros és fekete golyó belökése után tette fel a pénzdíjat firtató kérdést. Azon a tornán egyáltalán nem volt bónusz a maximumra, így O'Sullivan az utolsó golyó előtt abbahagyta a partit. Végül csak a szurkolók lelkesedésével érvelő játékvezető hosszas unszolására állt kötélnek a villámkezű játékos, s belökte a 147-et jelentő feketét.

O'Sullivan pályafutása során 13-szor lökött maximumot, ezzel világcsúcstartó és övé a leggyorsabb 147-es is.

ÍME, AZ ESET A WELSH OPENRŐL!