Christophe Soumillon a könyökével ellökte Rossa Ryant. Előbbi végül a második lett, de a versenybírák kizárták az ominózus eset miatt. Sőt, a zsokét a tette miatt 60 napra eltiltották a versenyzéstől. Ryan az ijesztő esést sérülés nélkül megúszta.

„Amikor arra utasítottam a lovamat, hogy egy kicsit menjen jobbra, akkor sajnos meglöktem őt, és leesett a lováról – emlékezett vissza az esetre Soumillon. – Rögtön tudtam, hogy hibáztam, és borzasztóan szomorú vagyok amiatt, ami történt, mert szörnyű ilyet látni. Pláne akkor, amikor ezt te okozod, ezért őszintén bocsánatot kérek mindenkitől.”

Hozzátette, hogy a rá kiszabott súlyos büntetés miatt – ami a jövő héttől lép érvénybe, ezért a hétvégén még versenyezhet – számára véget ért a szezon, de elfogadja az ítéletet.

„Nem szabadott volna ezt tennem, de nem is volt az a célom, hogy leessen a lováról. Csak próbáltam megtartani a pozíciómat, de valószínűleg túl nagy erővel tettem meg ezt, rosszul mértem fel a helyzetet. Tudom, hogy sokan nem fogják ezt megbocsájtani nekem. Nagyon rosszul érzem most magam.”