Videó: így rögbizett jó nyolc éve az új dartsvilágbajnok profiként

Vágólapra másolva!
2021.01.05. 10:04
null
Price a Cross Keys játékosaként (Fotó: wru.wales)
Dartsos körökben már eddig is ismert tény volt, hogy a vasárnap Gary Anderson legyőzésével pályafutása első világbajnoki címét ünneplő Gerwyn Price korábban profi rögbijátékos volt. Megmutatjuk, milyen, amikor Price nem a dartstábla előtt, reflektorok fényében és kamerák kereszttüzében sportol, hanem a rögbipályán, nyakig sárosan és alig felismerhetően.

Az alábbi videó a 2012-es SWALEC-kupa – vagyis a rögbisek akkoriban szponzorációs okokból átkeresztelt Walesi Kupája – döntőjéből egy rövid jelenet, amelyen Gerwyn Price megszerez egy előrevágott labdát és rövid sprint után a védőjét harcosan távol tartva célt ér el, majd a táblánál már jól megismert módon ünnepel.

A cardiffi Millennium Stadionban rendezett finálét Price csapata, a Cross Keys RFC nyerte meg.


A következő videóban is még a CK RFC játékosaként látható az újdonsült dartsbajnok, mégpedig a Rumney elleni kupameccsen szintén 2012-ből. Price 1:25-nél egy bedobást végez el, majd az azt követő tolongásból célt szerez.

Price posztját tekintve sarkazóként játszott rögbisként, s a Cross Keys mellett a Neath RFC játékosaként is szerepelt a walesi Premiel League-ben, valamint egy rövid ideig a South Wales Scorpions játékosa is volt. A vasárnapi vb-címe után korábbi klubjai közül a Neath – amelynél 128 mérkőzésen szerepelt – hamarjában gratulált is korábbi játékosának, egyben jelezte, hogy természetesen amint a körülmények engedik, felköszöntik 100 lejátszott mérkőzése alkalmából.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik