UFC: korábbi edzője szerint ebben az esetben térhet vissza Habib

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.14. 13:44
null
Visszatérhet még Habib Nurmagomedov? (Fotó: AFP)
Az édesapja halála miatt 2020-ban visszavonuló Habib Nurmagomedov volt edzője, Leonardo Vieira úgy véli, ha a korábbi könnyűsúlyú világbajnok gyerekkori barátja, Iszlam Mahacsev címmérkőzést kapna Charles Oliveira ellen, és kikapna, akkor Habib visszatérne a ketrecbe, hogy bosszút álljon.

 

„Amennyiben Iszlam Mahacsev címmérkőzést kapna Charles Oliveira ellen, és Charles győzne, úgy hiszem, hogy Habib a bosszú reményében visszatérne” – mondta a Sherdognak a dzsúdzsucuedző Vieira.

Habib Nurmagomedov azért vonult vissza 2020 októberében, a Justin Gaethje elleni győztes mérkőzése után, mert megígérte édesapjának, hogy az lesz az utolsó összecsapása.

A UFC könnyűsúlyú címe jelenleg betöltetlen, mégpedig azért, mert Oliveira súlyt tévesztett a Justin Gaethje elleni címmérkőzése előtt, így annak ellenére, hogy a brazil feladásra kényszerítette ellenfelét, megfosztották az övtől. Mahacsevet a szervezet jelenlegi rangsorában csak Dustin Poirier és Gaethje előzi meg a súlycsoporban, de mivel Oliveira mindkét harcost legyőzte már, az utánuk következő dagesztáni bunyósnak kellene megadni az esélyt.

A 29–0-s mérleggel visszavonuló Habib márciusban rekordot döntött, hiszen 33 évével ő lett a Hírességek Csarnokának legfiatalabb tagja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik