UFC: Israel Adesanya pontozással védte meg címét

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.03. 08:52
null
Israel Adesanya negyedszer is megvédte bajnoki övét (Fotó: Getty Images)
Las Vegasban rendezték meg az MMA első számú szervezete, a UFC (Ultimate Fighting Championship) 276-os gáláját, melynek címmeccsén a nigériai Israel Adesanya pontozással felülmúlta az amerikai Jared Cannoniert és ezzel megvédte középsúlyú bajnoki övét.

A 32 éves Adesanya már az első menettől kezdve valamivel pontosabb volt, mint Cannonier, s bár mindkettejüknek több jó rúgása és ütése is volt, a nyitó felvonás egyértelműen a címvédőé volt, aki a folytatásban is uralta a ketrecet. A harmadik menet két pontozóbíró szerint is Cannonieré volt, ám a mérkőzést egyhangú pontozással Israel Adesanya nyerte és negyedszer is megvédte középsúlyú címét.

A címmeccs előtti utolsó felvezető mérkőzésen az ausztrál Alexander Volkanovski pontozással legyőzte az amerikai Max Hollowayt a pehelysúlyúaknál, míg a főkártya első mérkőzésén a brazil Pedro Munhoz és az amerikai Sean O'Malley küzdelme a második menetben véget ért, amikor az amerikai véletlenül belenyúlt ellenfele szemébe, aki nem tudta folytatni a találkozót. A nap mérkőzésének a két amerikai, Bryan Barberena és Robbie Lawler összecsapását választották, melyet előbbi második menetes technikai kiütéssel nyert meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik