Triatlon-vk: Bicsák és Faldum a lisszaboni középmezőnyben

Vágólapra másolva!
2021.05.22. 17:18
A három magyar induló közül Bicsák Bence és Faldum Gábor a középmezőnyben zárt, míg Tóth Tamás kiesett a férfi triatlonosok szombati világkupa-versenyén Lisszabonban – tudósít a Magyar Távirati Iroda.

A viadal eredményközlője alapján Bicsák Bence 1:44:59, míg Faldum Gábor 1:45:10 óra alatt teljesítette az 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból, majd zárásként 10 km futásból álló távot. Előbbi így a 37., utóbbi a 40. helyen zárt a 72 fős mezőnyben, amelyben 15-en – köztük Tóth Tamás – nem értek célba.Bicsák Bence 1:44:59, míg Faldum Gábor 1:45:10 óra alatt teljesítette az 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból, majd zárásként 10 km futásból álló távot. Előbbi így a 37., utóbbi a 40. helyen zárt a 72 fős mezőnyben, amelyben 15-en – köztük Tóth Tamás – nem értek célba.

A küzdelmet a norvég Kristian Blummenfelt (1:42:33 ó) nyerte meg, aki egy héttel ezelőtt a világbajnoki sorozathoz tartozó jokohamai viadalon is a legjobbnak bizonyult. Másodikként a svájci Max Studer (1:42:41), harmadikként a spanyol Genis Grau (1:42:55) zárt.

Vasárnap női vk-futam lesz Lisszabonban, a mezőnyben két magyarral, Bragmayer Zsanett-tel és Kovács Zsófiával.

Pénteken ugyanitt rendezték meg a vegyes váltók olimpiai pótkvalifikációs versenyét, amelyet a magyarok a második tag, Lehmann Csongor kerékpárral történt bukása miatt nem tudtak befejezni. A fején, a nyakán, a hátán és a karján is megsérült sportolót a nap folyamán kórházi vizsgálatra szállították, amelynek kapcsán Lehmann az MTI-nek elmondta: a röntgenfelvétel nem mutatott ki törést a legsúlyosabban megsérült testrészén, a könyökén, de a sebét össze kellett varrni. Hozzátette: a hátán és az oldalán szenvedett még súlyosabb bőrsérüléseket.

A magyarok a csapatkvóta hiányában már csak az egyéni kvalifikációban biztosíthatják indulásukat a tokiói olimpián. A férfiaknál Bicsák Bence és Tóth Tamás, a nőknél Bragmayer és Kovács is részvételt érő helyen áll jelenleg. Amennyiben mind a négyen kijutnak, úgy automatikusan az új olimpiai versenyszámban, a vegyes váltóban is indulhatnak majd.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik