Triatlon-vb: Vincent Luis az aranyérmes, Bicsák Bence a 14.

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.05. 18:23
A francia Vincent Luis nyerte meg egyéniben a triatlonosok rendhagyó világbajnokságát szombaton Hamburgban, ahol a résztvevő öt magyar közül legjobbként Bicsák Bence a 14. helyen végzett.

Az első szám, a 750 méteres úszás még nem, az első depó azonban kicsit megrostálta a mezőnyt, amelynek első részével tudott tartani Dévay Márk, Bicsák Bence, Faldum Gábor és Lehmann Csongor is. A 20 kilométeres kerékpározás során bolyok alakultak ki – Dévay az elsővel ment, így olykor a váltások miatt az élre is lépett vezetőként –, amelynek tagjai összedolgoztak. A második számban az eső is szemerkélt, de ez nem csökkentette a tempót. A népes második boly látótávolságon belülre tudott feljönni a szám végére, így zárásként izgalmas 5 kilométer futás várt a résztvevőkre. Erre 14 Celsius-fokban került sor, ezért ismét erős tempót vállalt fel a mezőny.

A futásnál hárman gyorsan megléptek a többiektől, és előnyüket megtartották, közülük a tavalyi, hagyományos vb-n első francia Vincent Luis végül magabiztosan ért be elsőként a célba. A futás során a Bicsák és Lehmann fel tudott jönni, de még Faldum és végül Dévay is a mezőny első felében zárt.

A 65 fős mezőnyből 58 versenyző ért célba.

TRIATLON-VILÁGBAJNOKSÁG
FÉRFIAK
1. Vincent Luis (Franciaország) 49:13 perc
2. Vasco Vilaca (Portugália) 49:15
3. Léo Bergere (Franciaország) 49:18
...14. Bicsák Bence 49:52
15. Lehmann Csongor 49:53
...21. Faldum Gábor 50:12
...26. Dévay Márk 50:21
...55. Tóth Tamás 53:38

Brit aranyérem a nőknél, Bragmayer a 18.

A brit Georgia Taylor-Brown nyerte meg a nőknél egyéniben a triatlonosok rendhagyó világbajnokságát szombaton Hamburgban, Bragmayer Zsanett a 18. helyen zárt.

Az aranyérem várományosai már a 750 méter úszás során az élre törtek, és a 20 kilométeres kerékpáron egy 17 fős boly - benne Bragmayerrel - el tudott menni a mezőnytől. A második számban három kör megtételét követően szétszakadt a vezető csoport, amelyben 12 triatlonos előnyt kovácsolt, a magyar viszont négy társával együtt kicsit leszakadt. Az 5 kilométeres záró számban, a futásban már egyértelműen Georgia Taylor-Brown diktálta a tempót, a brit kétséget kizáróan állt az élre és futott magabiztosan a célig, ahová Bragmayer végül 1:49 perces hátránnyal érkezett.

A 65 fős mezőnyből 60 versenyző ért célba.

Vasárnap a vegyes váltók küzdenek meg egymással, ott a magyar csapat Bicsák Bence, Faldum Gábor, Bragmayer és Kovács Zsófia összetételben áll rajthoz. A hamburgi vegyes váltó vb-t eredetileg júliusban rendezték volna, egy nappal a vb-sorozatba tartozó futamot követően. A koronavírus-járvány azonban alaposan átírta a sportág megszokott forgatókönyvét. Az egyéni vb-cím ugyanis a többállomásos sorozatot lezáró döntőt (Grand Final) követően dől el, idén viszont egymás után kellett halasztani, majd lemondani a versenyeket. Ennek következtében a nemzetközi szövetség két héttel a hamburgi verseny előtt úgy döntött, hogy miután nem maradt más nagy viadal a naptárban, a váltó mellett Németországban kerül kiosztásra az egyéni vb-cím is.

TRIATLON-VILÁGBAJNOKSÁG
NŐK
1.Georgia Taylor-Brown (Nagy-Britannia) 54:16 perc
2. Flora Duffy (Bermuda) 54:25
3. Laura Lindemann (Németország) 54:39
...18. Bragmayer Zsanett 56:05

VASÁRNAP
vegyes váltó (Bicsák, Bragmayer, Faldum, Kovács Zsófia) 13.31

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik