Bragmayer Zsanett óriási bravúrt ért el (Fotó: Dömötör Csaba, 2020)

Kuttor Csaba tanítványa csak 17 másodperccel maradt el a versenyt megnyerő, világranglista 4. német Laura Lindemanntól és végig versenyben volt a dobogóért. Hogy ez a siker még az olimpia lendületéből jött össze vagy külön formát időzített Hamburgra a versenyző?

„Bárcsak azt mondhatnám, hogy az olimpia lendületéből, de azóta másfél hónap eltelt már. Tokió után kidurrantam, s úgy kezdtük újra a felkészülést, hogy kisebb intenzitású edzéseket, versenyeket csináltunk meg, de igazából lelkileg nem tudtam úgy megfeszülni, mint az olimpiai felkészülés során. Aztán vettem egy nagy levegőt és az elmúlt két hétben elkezdtem normálisan edzeni, és most a hamburgi rajt előtt azt éreztem, futásban elképesztő állapotban vagyok. Ez volt az a rész, amit nagyon vártam már és nagyon jól sikerült a versenyen. Boldog vagyok, hogy minden idők legjobb magyar női eredményét értem el a világbajnoki futamon, titkon reméltem, hogy az új-zélandi lány visszaesik és a dobogó is összejön, de erre még várnom kell” – mondta Bragmayer Zsanett, aki a másfél hónap múlva esedékes abu-dzabi futamon szintén rajthoz áll.

A férfiaknál is volt kiért szorítani, az egyre jobb formába lendülő székesfehérvári Dévay Márk a 19. helyen zárt a versenyen.

VILÁGBAJNOKI FUTAM, HAMBURG
Nők:
1. Laura Lindemann (német) 58:17, 2. Van der Kaay (új-zélandi) 58:21, 3. Rappaport (amerikai) 58:26, 4. Bragmayer Zsanett (magyar) 58:34

Férfiak: 1. Tim Hellwig (német) 53:08, 2. Georgenthum (francia) 53:08, 3. Bergere (francia) 53:09, ...19. Dévay Márk (magyar) 53:49