Idén lesz a triatlon-vb, de még nem tudni, pontosan mikor (Fotó: AFP)

A szervezet irányítói pénteken videokonferencia keretében hozták meg határozatukat – az idei versenynaptárt érintő több módosítás mellett –, miután sportolókkal, edzőkkel, versenyszervezőkkel és a nemzeti szövetségekkel is egyeztettek erről a kérdésről. Hozzátették: ezzel kapcsolatban hamarosan bejelentik azt is, hogy pontosan hol és mikor rendezik meg a vb-t.

Az eseményt eredetileg augusztusban, Edmontonban tartották volna meg, de a pandémia következtében erről már áprilisban lemondtak.

A felnőtteknél a világbajnokság egy sorozat, amelyet a döntő (Grand Final) zár le. Utóbbin csak a legjobbak vehetnek részt és ott emelt pontokért küzdenek. A szezon márciusban kezdődik és fél éven át tart, a sorozat tavaly hét plusz egy állomásból állt. A felnőttek előtt hagyományosan sor kerül az U23-as és a junior korosztály legjobbjainak küzdelmére.

A paratriatlonosok – már kétszer is elhalasztott – idei vb-jét szintén megtartják év végén.

Arról már korábban határoztak, hogy a vegyes váltók – az eredeti versenynaptárban július közepére kiírt – világbajnokságát szeptember 4-5-én Hamburgban rendezik meg.