A férfiak között Kis Gyula fejezte be elsőként az úszást a gyékényesi bányatóban, de a 200 méteres előny nem tartott ki a második szám végéig sem. A címvédő Major József a kerékpározás során átvette a vezetést, és fokozatosan növelve előnyét végül magabiztosan szerezte meg pályafutása hetedik nagyatádi elsőségét.

„Számomra eddig ez volt a legnehezebb verseny ezen a pályán. Az úszás jól sikerült, a futás alatt azonban akadt néhány holtpont. Örülök a sikernek" – mondta a célban a 32 esztendős sportember, aki továbbra is tagja a világranglista élmezőnyének, és a hagyományos hawaii világbajnokságra készül.

A hölgyek mezőnyében a korábbi hétszeres atádi győztes Harsányi Zsuzsanna zárta az élen az úszást, a kerékpározás során aztán húszperces előnyt szerzett a tavalyi bajnok Halász Annamária, aki végül az elmúlt évinél csaknem harminc perccel jobb időeredménnyel az aranyérmet is elhódította.

HOSSZÚ TÁVÚ ORSZÁGOS TRIATLONBAJNOKSÁG, NAGYATÁD
(3.8 km úszás, 180 km kerékpározás, 42.2 km futás)
Férfiak. Bajnok: Major József (Széchenyi FSE, Győr) 8:29.44, 2. Kis Gyula (ELTE-BEAC Polythlon SE) 8:42.51, 3. Vatai Miklós (Vasemberek Klubja, Budapest) 8:48.10
Nők. B: Halász Annamária (Budaörsi TKE) 9:56.55, 2. Harsányi Zsuzsanna (Vasemberek Klubja, Budapest) 10:22.43, 3. Prokopp Erzsébet (Vasemberek Klubja, Budapest) 10:30.33