Triatlon: hősként ért célba, százak ünnepelték a 8 éves agysérült fiút

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.29. 13:28
null
A nagy pillanat (Fotó: yorkshirepost.co.uk)
Bailey Matthews igazi bajnok. A nyolcéves angol fiú cerebrális parézissel született, súlyos  mozgásfogyatékossági betegsége következtében koordinációs képességei nem épek. De ez nem akadályozza meg abban, hogy aktív sportéletet éljen és megvalósítsa az álmait.

Édesapja hatására triatlonozni kezdett, a hétvégén pedig teljesítette élete első versenyét Castle Howard profik által is keménynek tartott pályáján. 100 méter úszás, 4 km kerékpározás és 1.3 km futás volt a program.

Matthewst kerékpározás közben pótkerekek, a futás közben pedig egy kerekes keret segítette, de az utolsó métereken elengedte, egyedül hasította át a célt. A célban százak ünnepelték a verseny legnagyobb hősét.

„Bailey rendkívül elszánt, ha valamit a fejébe vesz, azt végig is viszi. Megtalálja a módját. A legszebb, hogy saját maga tűzi ki a céljait” – mondta a verseny után a fiú édesanyja. Az apa pedig arról számolt be, hogy a célba érést követően szponzorok is jelentkeztek, akik örömmel támogatnák a nyolcéves fiú sportkarrierjét.

A hős édesanyja... (Fotó: yorkshirepost.co.uk)
A hős édesanyja... (Fotó: yorkshirepost.co.uk)
...és édesapja karjaiban (Fotó: yorkshirepost.co.uk)
...és édesapja karjaiban (Fotó: yorkshirepost.co.uk)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik