Triatlon: doppingvétség miatt nem versenyezhet az orosz

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.31. 13:42
null
Alekszandr Brjuhankovnak (jobbra) pozitív lett a doppingtesztje (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Triatlon-szövetség felfüggesztette a versenyzési jogát az Európa-bajnoki érmes orosz Alekszandr Brjuhankovnak, miután pozitív lett a doppingtesztje – közölte az MTI.

 

A World Triathlon bejelentése szerint a 34 éves versenyző mintájában, amelyet június 19-én, a sprint Eb-n vettek tőle, hormonhatású eritropoetint (EPO), a vörösvértestek képződését elősegítő tiltott teljesítménynövelőt találtak. A doppingellenes szabály megsértése miatt Brjuhankov nem dolgozhat tovább az Orosz Triatlon Szövetség elnökségének tagjaként sem.

A TASZSZ beszámolójában megemlítette, hogy a válogatottból kizárt triatlonistát, aki kérheti a B minta elemzését és a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz is fordulhat, négy évre tilthatják el, s a mintavétel pillanatától az összes eredményét törölni kell, ha a fegyelmi vizsgálat megerősíti a vétkességét.

Brjuhankov, aki az Európa-bajnokságokon ezüst- és bronzérmet szerzett, 2008 óta három olimpián is indult, a legjobbja a 2012-es londoni játékokon elért hetedik hely.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik