Triatlon: civil munkáját feladva profi lesz az év legjobbja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.28. 19:04
Sikeres évet zárt Flander Márton. Kiváló triatlonistánk megnyerte a középtávú ob-t, majd a nagyatádi hosszú távú ob-t. A frankfurti hosszú távú Eb-n korosztálya (25-29 évesek) legjobbja lett, a jól sikerült vb-t követően pedig merész elhatározásra szánta el magát az év hosszú távú triatlonistája: felhagy az amatőr státusszal, január elsejétől profi sportolóként él majd.

„Különösebb várakozások nélkül utaztam ki a vb-re, örömversenynek terveztem. De annyira jól sikerült, hogy korcsoportos második helyezést sikerült elérnem, abszolútban pedig a 28. helyet szereztem meg egy erős mezőnyben. Ezeknek az eredményeknek a hatására úgy döntöttem, hogy megpróbálok profiként versenyezni” – nyilatkozta Flander Márton a baon.hu oldalon.Flander Márton a baon.hu oldalon.

„A napi nyolcórás munkámat feladom január 1-től, és csak a triatlonra koncentrálok. A Mogyi Kft-nél adminisztrációs munkakörben dolgoztam, nem sportállásban. Az igaz, hogy a cég támogatja a bajai triatlont, de én reggel nyolc órától délután négyig a munkahelyemen dolgoztam. Előtte és utána tudtam csak edzeni. Így sikerült ezeket az eredményeket elérnem. Profiként pénzdíjas versenyeken is indulok. Elő kell ugyanis teremtenem azt az összeget, amivel tudom a felkészüléseimet és a versenyeimet finanszírozni. A cég továbbra is mellettem ál – már tizenkét éve, amióta triatlonozom –, de bizonyos feltételek és korlátok mellett. Nem mindegyik külföldi versenyemet tudják támogatni, pedig jövőre sok megmérettetésem lesz a határon túl, a pénzdíjas versenyek zöme ugyanis ott zajlik. Az elején jelentős teher lesz a vállamon, de remélem, sikerül majd olyan eredményeket elérnem, hogy egyre több szponzor áll mellém."

Flander Márton úgy gondolja, hogy profiként az edzéseinek mennyisége nem sokat nő az idei szezonhoz képest. Az igazi teljesítménynövekedést attól várja, hogy az edzések között több idő jut pihenésre, így gyorsabban regenerálódik. A felkészülését már másfél éve Bajai Péter, a sokszoros válogatott triatlonista írja, és ez így lesz a jövőben is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik